FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια βραβεία για το ηλειακό ελαιόλαδο “Παπαδόπουλος Έλαια”

Ημερομηνία: 15-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

papadopoulos-elaia2

Του Γιάννη Σπυρούνη – jspirounis@gmail.com

Με μια τεράστια διάκριση για το ελληνικό ελαιόλαδο και ιδίως για το ελαιόλαδο της Ηλείας, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος της εταιρίας «Έλαια Παπαδόπουλος» με έδρα τη Βαρβάσαινα. Με δύο προϊόντα ελαιολάδου συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση και το Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκαν για 3η συνεχή χρονιά στο «Διεθνές Μέγαρο Γαστρονομίας» της Νέας Υόρκης, μεταξύ 11 και 14 Απριλίου.

Η εταιρία κατάφερε να κερδίσει δύο διεθνή βραβεία, ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τα δύο προϊόντα της. Γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητά τους.

papadopoulos-elaia

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε το ελαιόλαδο Mythocia Omphacium Organic, ενώ με ασημένιο το ελαιόλαδο Mythocia Omphacium. Να σημειώσουμε πως το ελαιόλαδο Mythocia Omphacium Organic μόλις πριν από ένα μήνα είχε κερδίσει ακόμα ένα χρυσό βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό ATHENA στην Αθήνα.

Όμως τώρα τα βραβεία ήρθαν στον μεγαλύτερο και πιο έγκυρο διαγωνισμό του κόσμου, στην καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετέχουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου του πλανήτη, ενώ θεωρείται τόπος συνάντησης και δικτύωσης για παραγωγούς ελαιολάδου πολύ υψηλής ποιότητας, εμπόρους, διακινητές και αγοραστές,. Φέτος υπήρξαν 820 συμμετοχές από 26 χώρες του κόσμου και 18 ειδικούς του ελαιοκομικού τομέα σε ρόλο παρουσιαστών.

Οι δύο αυτές διακρίσεις έρχονται σε συνέχεια των περσινών στον ίδιο διαγωνισμό, να αποδείξουν πέρα από την υψηλή ποιότητα που διακρίνει το ηλειακό ελαιόλαδο, το γεγονός ότι μέσα στην Ελλάδα της κρίσης και στην Ηλεία που βουλιάζει στο βούρκο των προβλημάτων, η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να κάνει πραγματικά σπουδαία πράγματα και να σηκώσει στους ώμους της μια ολόκληρη περιοχή και την οικονομία της.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος