FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια ημέρα της μητέρας: Δύναμη και υπομονή στον καθημερινό αγώνα των μητέρων παιδιών ΑμεΑ

Ημερομηνία: 06-05-2022 | Συντάκτης:

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τιμάται από όλους τους λαούς της γης αποδίδοντας ευγνωμοσύνη σε ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο της κοινωνίας. Η μητέρα είναι σύμβολο απέραντης καλοσύνης , ένα πανανθρώπινο σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης.

Η γιορτή της μητέρας ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα με τη Γαία να γεννά όλο τον κόσμο και να λατρεύεται σα θεότητα. Στη σύγχρονη εποχή, το 1914 υπογράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η εθνική διακήρυξη για την ημέρα της μητέρας όπου γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η μητέρα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα αντικρίσει το βρέφος όταν έρθει στη ζωή, είναι το πρόσωπο που το παιδί τρέχει στην αγκαλιά της όταν βρεθεί στα δύσκολα, είναι το πρόσωπο που ο έφηβος ζητάει στήριξη και βρίσκει αρμονία. Μιλάμε για μια αγάπη που μας αγκαλιάζει, μας εμπνέει και γίνεται μέρος μας. Η σύγχρονη μάνα έχει να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους. Μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη.

Υπάρχουν όμως και οι μητέρες που βιώνουν αντίξοες συνθήκες. Είναι οι μητέρες που έφεραν στον κόσμο ένα παιδί με αναπηρία. Αυτή η μάνα προσπαθεί κάθε μέρα να αντέξει τα κοινωνικά σχόλια και το στίγμα της αναπηρίας. Αυτή η μητέρα προσπαθεί κάθε μέρα να χτίσει ένα ισάξιο μέλλον με των άλλων παιδιών, να είναι δίπλα του , να το φροντίζει. Αυτή η μητέρα που πήρε το ρόλο του φύλακα, του υποστηρικτή, της αγωνίστριας για τα δικαιώματα του παιδιού της.

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου εύχεται σε όλες τις μητέρες και ιδιαίτερα στις μητέρες παιδιών με αναπηρία να έχουν δύναμη και υπομονή στον τεράστιο καθημερινό αγώνα που κάνουν. Αξίζουν το σεβασμό, τη στήριξη και την αγάπη μας! Υποκλινόμαστε σε αυτές τις μανάδες οι οποίες με αδιάκοπα αγώνα στηρίζουν τα παιδιά τους κ παλεύουν να κάνουν ένα κόσμο περισσότερο προσβάσιμο και αξιοπρεπές ώστε τα παιδιά τους να βρουν την αποδοχή που τους αξίζει.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ
Αγγελική Πετρόγιαννη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος