FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια ημέρα street art και ειδικό αφιέρωμα για δημιουργίες σε όλη την Ελλάδα

Ημερομηνία: 02-11-2020 | Συντάκτης:
Η τοιχογραφία του Παλουκίου στο χάρτη με τις κορυφαίες ελληνικές τοιχογραφίες

Μεγάλο σε έκταση αφιέρωμα έκανε blog γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας, με αφορμή την παγκόσμια μέρα street art, παρουσιάζοντας κορυφαίες τοιχογραφίες σε όλη την Ελλάδα. ‘Ηδη η τοιχογραφία στο Λιμανάκι του Παλουκίου συγκαταλέγεται σε αυτές, έχοντας κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στο χάρτη των καρυφαίων ελληνικών τοιχογραφιών,  πριν ακόμα προλάβει καλά καλά να ολοκληρωθεί. Πέρα από τη θεματογραφία, που πραγματικά μαγνητίζει και ενθουσιάζει τον επισκέπτη, πολύ σημαντικό ήταν και τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους της περιοχής να συμβάλλουν με δημιουργικό τρόπο στην αλλαγή εικόνας της περιοχής και αξιοποιώντας καλλιτεχνικά το δημόσιο χώρο.

Το αφιέρωμα είναι στο ακόλουθο λινκ:

https://www.hellasdirect.gr/blog/street-art-pou-kanoun-tis-diadromes-mas-pio-omorphes/?fbclid=IwAR10RwuDGAF0-xnUvF3ftXZ_vfAJ-bjC76wZsEe-JDY7fKsuoWBfuiylwSE

Δήμος Ήλιδας: Η τοιχογραφία του Παλουκίου στο χάρτη με τις κορυφαίες ελληνικές τοιχογραφίες- Παγκόσμια ημέρα street art και ειδικό αφιέρωμα για δημιουργίες σε όλη την Ελλάδα (photos) - Iliaweb Νέα απο την

Το Φεστιβάλ «Αλλάζουμε την Πόλη» άνοιξε μια νέα οπτική στη διαχείριση του δημόσιου χώρου

Μια εικαστική συζήτηση με ζητούμενο τη διαφορετική προσέγγιση στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, άνοιξε το Φεστιβάλ της street art «Αλλάζουμε την Πόλη», που πραγματοποιήθηκε στο Λιμανάκι Παλουκίου 12-30 Οκτωβρίου από το Δήμο Ήλιδας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις σε ύφος, χρώματα και φόρμες, δημιουργήθηκε το θέμα αυτής της καλλιτεχνικής συνομιλίας, καλώντας επί της ουσίας τους νέους της περιοχής μας να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί, να δώσουν χρώμα στους γκρίζους τοίχους της προκυμαίας του Λιμανιού, αποτυπώνοντας την πεποίθηση πως η τέχνη δείχνει το δρόμο του σεβασμού στο δημόσιο χώρο, μέσα από απλές καθημερινές σκηνές και στοιχεία της τοπικής μας ιστορίας.

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σχολεία και εικαστικά εργαστήρια της Αμαλιάδας, που λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας της εξάπλωσης της πανδημίας, ζωγράφησαν σε διαφορετικές μέρες ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και η όλη δράση να είναι πράγματι δημιουργική και ευχάριστη για τα παιδιά. Το 1ο, 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, καθώς το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ εκπροσώπησαν την εκπαιδευτική κοινότητα της Αμαλιάδας, και με πολύ κέφι και μεράκι δημιούργησαν να δικά τους μέτρα στη τεράστια τοιχογραφία των 90 μέτρων της Νότιας πλευράς του Λιμανιού. Τη σκυτάλη πήραν οι σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων της πόλης με το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΊΟ, τις ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ και τα τμήματα Ζωγραφικής που στεγάζονται στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας να ολοκληρώνουν αυτή την ομαδική δημιουργία, σε προσχέδια και αρχική καθοδήγηση από την καλλιτεχνική ομάδα της Art in Progress και του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

Αυτή η εικαστική παρέμβαση στο περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού, έχει ως στόχο την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και την μετατροπή της  σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του Δήμου Ήλιδας και κυρίως με δημιουργικό τρόπο να αναδείξει στους νέους της περιοχής το σεβασμό αλλά και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, σε πλήρη εναρμόνιση με το αστικό και φυσικό τοπίο. Ο σχεδιασμός του Δήμου Ήλιδας είναι η συγκεκριμένη δράση να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης και του Δήμου γενικότερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος