FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Φολόη!

Ημερομηνία: 10-06-2022 | Συντάκτης:

Με ιδιαίτερη χαρά η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου υποδέχθηκε στο δάσος της Φολόης 150 μαθητές 13 σχολείων απ’ όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας για να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Τη διοργάνωση της επίσκεψης είχε αναλάβει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α) σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου και τη Μονάδα Διαχείρισης.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο περιβαλλοντικό Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης – Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης  υποδέχθηκαν τους μαθητές, εκ μέρους της Μονάδας Διαχείρισης η Προϊσταμένη κα. Καραμπέρου Γεωργία & η Περιβαλλοντολόγος κα. Ζαχαροπούλου Αρετή μαζί με τον Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα Παναγιώτη.

Ο κος Λάττας ενημέρωσε για την αξία του δάσους, τα χαρακτηριστικά είδη χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και υπογράμμισε  την ατομική ευθύνη που θα πρέπει να έχει ο καθένας μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμπληρωματικά η Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης εξήγησε στα παιδιά και στους συνοδούς τους το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και ότι στόχος της Μονάδας Διαχείρισης είναι η ανάδειξη της αξίας της βιοποικιλότητας του πανέμορφου δρυοδάσους της Φολόης. Στη συνέχεια ακολούθησε εθελοντικός καθαρισμός μέσα στο δάσος με τα παιδιά να είναι ενθουσιασμένα αφενός με την ομορφιά του δρυοδάσους και αφετέρου με την εν λόγω δράση.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α) απένειμε αναμνηστικά δώρα στην κα. Καραμπέρου Γεωργία & στον κ. Λάττα Παναγιώτη.

Η Μονάδα Διαχείρισης ευχαριστεί ιδιαίτερα τη κα. Παναγοπούλου Ντενίζ, μέλος της ΕΘΝ.Ο.Α, για την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά ιδιαίτερα τους μικρούς μας μαθητές από όλη την Ελλάδα που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής της εθελοντικής  δράσης. Κλείνοντας, θα επισημάνουμε το σχόλιο που έγραψε ένας μαθητής στην ΕΘΝ.Ο.Α., λέγοντας: «Ήταν όλα φανταστικά αλλά το καλύτερο ήταν που πήγαμε στο δάσος και μαζέψαμε σκουπίδια γιατί κάναμε κάτι καλό στο περιβάλλον».       

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος