FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας: Διαμαρτυρία σήμερα στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα είναι η βιοποικιλότητα. «Επείγουσα και υπαρξιακή» χαρακτηρίζεται η αγωνία των ανθρώπων για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκτεταμένες πυρκαγιές της Αυστραλίας, του Αμαζονίου και της Καλιφόρνια, αλλά και φυσικά στην παγκόσμια πανδημία του νέου κορωνοϊού. Για να μην είναι πλέον το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας όσο ζοφερό προδιαγράφεται σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, εμάς και τα παιδιά μας.

Η ΠΕ.Δ.Η. σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό με πολλές άλλες συλλογικότητες ανά την επικράτεια θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο περιβαλλοντικό νόμο (#to_akyronoume) που υποβαθμίζει κατάφορα το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Τουρισμού που προωθεί μια εντατική και μεγάλου περιβαλλοντικού αποτυπώματος τουριστική ανάπτυξη, ανήμερα (Παρασκευή 5 Ιουνίου) στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Σας καλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτή την προσπάθεια για ένα υγιές περιβάλλον για όλους, την πρώτη και βασική προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος