FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμια Ημέρα Χορού: Flash mob για πρώτη φορά από την Χοροκίνηση

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

“Αφεντικό, φώναξε, έχω πολλά να σου πω (…) μα δεν πάει η γλώσσα μου… θα τα χορέψω το λοιπόν!” …λέει ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη και σε μια φράση περικλείει όλο το νόημα του χορού στη ζωή μας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού λοιπόν (29 Απριλίου), η Σχολή Χορού Χοροκίνηση οργανώνει για πρώτη φορά στην πόλη του Πύργου και στην Αρχαία Ολυμπία flash mob, για να γιορτάσουμε και να βρεθούμε παρέα.

Τι είναι το flash mob

Flash mob (από το αγγλικό flash, που νοείται ως μια εκδήλωση, γρήγορη, απότομη, και mob, το πλήθος) είναι ένας νεολογισμός που επινοήθηκε το 2003 για να υποδηλώσει μια ξαφνική συγκέντρωση ομάδας ανθρώπων σε δημόσιο χώρο, η οποία διαλύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με κοινό σκοπό την εφαρμογή στην πράξη μια ασυνήθιστης δράσης.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 21:30 θα συναντήσετε τους χορευτές της σχολής στην κεντρική πλατεία του Πύργου (μπροστά από τον Αγ. Νικόλαο), όπου θα χορέψουν – παρουσιάσουν ικαριώτικο (παραδοσιακός), bachata (latin), shim sham (swing) και sevillana (flamenco), ενώ μετά την παρουσίασή τους, θα ακολουθήσει ανοιχτό party.

Παρομοίως, το Σάββατο 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί flash mob και στην Αρχαία Ολυμπία, στο χώρο του παλιού δημαρχείου, στις 20:30.

Η παρουσία όλων μας θα ομορφύνει τη γιορτή για την Παγκόσμια Μέρα Χορού!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος