FOLLOW US: facebook twitter

Παγετός «χτύπησε» κηπευτικά και πορτοκάλια!

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Οι πρώτες θερμοκρασίες υπό το μηδέν χθες στην Ηλεία- Στο Βαρθολομιό το θερμόμετρο έδειξε- -1,8 βαθμούς Κελσιου

Παγετός αλλά χωρίς ακρότητες με θερμοκρασίες που κινήθηκαν έως και το -2 βαθμούς Κελσίου, επικράτησε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ηλεία, με αποτέλεσμα πολλές καλλιέργειες, κυρίως κηπευτικά αλλά και εσπεριδοειδή να μπουν στην… κατάψυξη!

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο παγετός σίγουρα προκάλεσε αρκετές ζημιές στις καλλιέργειες κυρίως στην περιοχή του Κάμπου και την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας. Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, τα ξημερώματα της Τετάρτης το θερμόμετρο στην περιοχή έδειξε σχεδόν – 2 βαθμούς Κελσίου αλλά εικόνα για ζημιές που σίγουρα υπάρχουν σε ευαίσθητα προιόντα όπως τα κηπευτικά και τα πορτοκάλια, θα φανούν σε δυο- τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με το iliakairos.gr και τον προγνώστη Θοδωρή Κονδύλη, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Βαρθολομιό με -1,8 βαθμούς Κελσίου από τον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών και ακολούθησε η Λαμπεία με -1,3 βαθμούς Κελσίου, η Πηνεία με -0,3 βαθμούς.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο παγετός ήταν ασθενής με την θερμοκρασία λίγο κάτω ή λίγο πάνω από το μηδέν όπως η Αμαλιάδα με 0,2, το Καπελέτο με 1,2, ο Πύργος με 1,8 και η Ζαχάρω με 2,3 βαθμούς Κελσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος