FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: Αεροδρόμιο Επιταλίου: Υπάρχει σοβαρή προοπτική;

Ημερομηνία: 10-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συχνή επικοινωνιακή ανάδειξη τυγχάνει τους τελευταίους μήνες η σχεδιαζόμενη  αναβάθμιση και η πιθανή λειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου.

Πρόσφατα στην κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Κατάκολο, ο Υφυπουργός Εργασίας Κος Πετρόπουλος, στο χαιρετισμό του ενώπιον των εκπροσώπων  των  τοπικών αρχών, αναφέρθηκε στην αισιόδοξη  προοπτική του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Τοπικοί άρχοντες, εντός  και-εκτός Δήμου Πύργου, προτείνουν τρόπους αξιοποίησης .

Ας δούμε όμως κάποια σταθερά μη ανατρέψιμα δεδομένα:

1ον) Το Αεροδρόμιο Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Πύργου. Όμως με απόφαση του ΚουΣπίρτζη αποδόθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εδώ αρχίζουν οι ανησυχίες, σχετικά με το μέλλον του αεροδρομίου. Η κυρίαρχη λογική της Αχαίας είναι μόνο ο Άραξος αεροδρόμιο στην Δυτική Ελλάδα. Αυτή την σκληρή πραγματικότητα την έχουμε βιώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης τα όποια ακίνητα εντός του Δήμου Πύργου έχουν παραχωρηθεί στην Π.Δ.Ε, έχουν τύχη θλιβερή.

2ον) Ο Δήμος Πύργου, τον Μάιο, δια του Δημάρχου του διεκπεραιωτικά και χλιαρά υπέβαλλε αίτημα διεκδίκησης  του αεροδρομίου και έκτοτε ουδέν.

3ον) Από την δεκαετία του 1970,έγιναν  κατά καιρούς  προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου, όλες όμως  είχαν έναν περιορισμένο χρόνο και διάρκεια.

4ον) Το έντονο και αυξανόμενο  τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας, αλλά και η μοναδικότητα της Ολυμπιακής γής μας, σίγουρα επιτρέπουν την φιλοδοξία για λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στο Επιτάλιο.

5ον) Το όλο εγχείρημα περνά από την παγκόσμια αγορά Τουρισμού, στα πλαίσια κανόνων προστασίας του Περιβάλλοντος και δίκαιης κατανομής του παραγόμενου πλούτου.

6ον) Να υπενθυμίσω την πρόταση του Συλλόγου Ηλείων Φίλων Ολυμπίας στου Σικάγου, από την δεκαετία του 1970,περί λειτουργίας Ολυμπιακού Αεροδρομίου στο Επιτάλιο.

Για όλα αυτά χρειάζεται μια σοβαρή σύγκλιση φορέων στο Δημαρχείο Πύργου, στον χώρο του φυσικού ιδιοκτήτη του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες της Δημόσιας και ιδιωτικής Οικονομίας  ώστε να λειτουργήσει το Αεροδρόμιο Επιταλίου ως  πυλώνας ανάπτυξης ,της ευρύτερης περιοχής, διασφαλίζοντας  αγαθά μέσω  μιας ισόρροπης οικονομικής  και Κοινωνικής Ανάπτυξης, για τους πολίτες του τόπου μας.

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης

Καρδιολόγος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος