FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: «Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση με όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας»

Ημερομηνία: 15-04-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελο Συρίγο είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με αφορμή τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα γύρω από την μεταρρύθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση αυτή, όπου παρών ήταν κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, ήταν η ανάγκη ίσης μεταχείρισης του Πανεπιστημίου της Πάτρας με όλα τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας. Ενόψει και της έκδοσης του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πύργου: «Ζητήσαμε από τον υφυπουργό συνεκτίμηση της κατάστασης της προγραμματισμένης μεταρρύθμισης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με όλα τα πανεπιστήμια της υπόλοιπης χώρας. Θέλουμε να έχουμε ισότιμη μεταχείριση με αυτά, κι ως εκ τούτου η μεταρρύθμιση πρέπει να αφορά όλη τη χώρα με ενιαία κριτήρια κι όχι να γίνεται τμηματικά. Ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης στην ανώτατη Παιδεία προβλέπει συγκεκριμένα βήματα, με ολοκλήρωση της ψήφισης σχετικού νόμου στο Κοινοβούλιο. Για την Ηλεία όμως και για το Πανεπιστήμιο Πατρών υπήρξε μοναδική, ξεχωριστή διαδικασία! Αφού γι’ αυτό αποτελεί μοναδική διαδικασία αναδιάρθρωσης Τμημάτων η έκδοση Π.Δ., ενώ στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια ακολουθείται η νομοθετική οδός. Άμεσα λοιπόν τίθεται το θέμα της απαιτούμενης ισότιμης μεταχείρισης. Και βέβαια, αυτόματα προκύπτει το συμπέρασμα της άνισης και άδικης αντιμετώπισης σε βάρος της κοινωνίας του Δήμου Πύργου και της Ηλείας. Θέματα που επίσης τέθηκαν στον υφυπουργό».

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος Πύργου απέστειλε και σχετική αναλυτική επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για το θέμα αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος