FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: τοποθέτηση στην παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας «Visit Olympia» της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 11-01-2023 | Συντάκτης:
  • Π. Αντωνακόπουλος: «Ένα σημαντικό εργαλείο στο χώρο της επικοινωνίας και της πληροφορίας»

Στο ιστορικό και αξιακό απόθεμα της ευρύτερης περιοχής αναφέρθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στην παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής «Visit Olympia» που δημιούργησε η ΠΔΕ και παρουσιάστηκε από την Π.Ε. Ηλείας.

Η εν λόγω ιστοσελίδα και εφαρμογή (app) διαθέσιμη για εγκατάσταση στις έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλέφωνα, τάμπλετ), δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος προβολής πολιτιστικών και τουριστικών πόρων/μνημείων και διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Άξονα Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας», το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Ολυμπία-Πύργος-Κατάκολο.

Όπως σημείωσε στο χαιρετισμό του ο κ. Αντωνακόπουλος, η συγκεκριμένη εφαρμογή: «Έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της επικοινωνίας και της πληροφορίας. Είναι ένα εξελισσόμενο εργαλείο πάνω στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα θέματα και πληροφορίες. Η ενότητα Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία, είναι μια αυτονόητη ενότητα η οποία έχει κατοχυρωθεί από την ιστορία» σημειώνοντας ότι μπορεί σήμερα το ταξίδι για την Ολυμπία να ξεκινά γεωγραφικά για τους τουρίστες από το Κατάκολο, στην αρχαιότητα όμως για τους αθλητές και θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινούσε από το λιμάνι της Αρχαίας Φειάς. «Πρέπει λοιπόν να περάσουμε στα πληροφοριακά συστήματα, τα σημεία εκείνα που έχουν ιστορική σχέση με το Ολυμπιακό γίγνεσθαι. Και όλο αυτό μπορεί να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας διαδικασίας μέσω της οποίας θα μπούνε όλοι οι εταίροι του αξιακού αποθέματος των Ολυμπιακών Αγώνων».

Νωρίτερα, για το έργο μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ το λόγο αμέσως μετά τον δήμαρχο Πύργου πήρε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Εύη Αναγνώστου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος