FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: “Στρατηγική παρακώλυσης του έργου της δημοτικής αρχής από μέρος της αντιπολίτευσης”

Ημερομηνία: 13-01-2023 | Συντάκτης:

  • Αποκαλύψεις του Δημάρχου Πύργου: «Αγνοούν Nόμους και καθυστερούν το έργο μας»

Ως μεθοδευμένη κίνηση για παρακώλυση του έργου της Δημοτικής Αρχής, που ουσιαστικά όμως ζημιώνει μόνο τον Δήμο και τους πολίτες, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τα όσα διεξήχθησαν από μέρος της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τους αντιδημάρχους Γιάννη Αργυρόπουλο, Γιάννη Σπηλιωτόπουλο, Μαρίνο Αχτύπη και την πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, κατηγόρησε για σαμποτάζ και καθυστέρηση στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2023 και κατ’ επέκταση στην έγκριση του Προϋπολογισμού 2023.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος τόνισε:

«Μετωπικά, εκ του συστάδην, μέρος της αντιπολίτευσης δίνει τη μάχη της υπονόμευσης στο Δήμο. Απροσχημάτιστα, ανερυθρίαστα, χωρίς νόμιμη αιτιολογία, εκμεταλλευόμενοι τους συσχετισμούς της απλής αναλογικής, προσπαθούν, διαιωνίζοντας την προεκλογική συνεργασία τους, να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Μη σεβόμενοι την πλειοψηφία (70%) της δεύτερης Κυριακής των Δημοτικών εκλογών, δυναμιτίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, αξιοποιούν τις δυνατότητες άγονων, παράτυπων και άστοχων εντυπώσεων και προσφυγών.Μόνος στόχος τους η χρονική καθυστέρηση. Πολύ… «δημιουργική» αντιπολίτευση από οπισθοβαρείς χρονικά και πολιτικά δυνάμεις.

Είναι οι ίδιοι που τη δεύτερη Κυριακή των τελευταίων δημοτικών εκλογών δεν δήλωσαν την αυτονόητη στήριξή τους, όπως έκαναν ο κ. Καράμπελας Αντώνης και ο κ. Αργυρόπουλος Γιάννης. Προτίμησαν το δρόμο της σιωπής και της οργάνωσης- όπως σήμερα αποκαλύπτεται-μιας συμμαχίας με μέσο την καταστροφική τακτική και στόχο την ανακατάληψη της εξουσίας ενόψει και εκδίκασης κακουργημάτων περί απιστίας και άλλων αδικημάτων. Ηττήθηκαν όμως παταγωδώς.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ως «πειρατές» στον ιερό χώρο της Δημοκρατίας, την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προβαίνουν σε προσβλητικές συμπεριφορές για την Αυτοδιοίκηση αλλά και τη Δημοκρατία.

Αγνοούν νόμους, αρμοδιότητες και ψηφίζουν με δικό τους θεσμικό πλαίσιο. Αν και νομικοί- αρκετοί από τους «όψιμους αγωνιστές του λαού»- δεν γνωρίζουν τους νόμους που ρυθμίζουν τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Ως «οχλοκρατία» αποφασίζουν στο πλαίσιο μιας ευκαιριακής απολιτικής ετερόκλητης πλειοψηφίας. Κοινό στοιχείο, η εμπόδιση της Δημοτικής Αρχής στην προώθηση του έργου της. Βέβαια όλες αυτές οι παράνομες αποφάσεις ακυρώνονται έπειτα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από τον Ελεγκτή νομιμότητας. Συνέπεια αυτών των διαδικασιών είναι η χρονική καθυστέρηση.

Βέβαια το θράσος τους εκφράζεται από τα …κροκοδείλια δάκρυα για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Αυτά τα προβλήματα που έχουν σε μεγάλο βαθμό αφετηρία και βάση τις τετραετίες που αυτοί διοικούσαν τον Δήμο. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Πρόσφατα  επέλεξαν τη μέθοδο της υπονόμευσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενοι την ματαιοδοξία αχάριστων (ολίγων) Δημοτικών Συμβούλων. Οι τελευταίοι αφού εξελέγησαν μαζί μας, ως επιλογή της παράταξής μας, έλαβαν αξιώματα και αντιμισθίες. Επί τρία χρόνια δεν άρθρωσαν λέξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τώρα τελευταία, αδυνατούν να κατέβουν από το «καλάμι» της μωροφιλοδοξίας. Έχουν καταντήσει πρωταγωνιστές της πολιτικής κωμωδίας.

-Έφτασαν στο σημείο να κρυφτούν σε προγραμματισμένη συνεδρίαση, γιατί δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφη της Διοίκησης-η οποία διαρκώς διαφωνεί μαζί τους.

– Έφτασαν στο σημείο, να στέλνουν- εκβιαστικά- Διευθυντή του Δήμου στον εισαγγελέα. Ακόμη κάτι χειρότερο: Ομολόγησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι αν και κοινοποίησαν το έγγραφο καταγγελίας υπαλλήλων στην εισαγγελία, «μπλοφάρουν» και …δεν το έστειλαν. Οποία σοβαρότητα για Δικηγόρο (συγκεκριμένο).

-Έλαβαν απόφαση για θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Οικονομικής Επιτροπής(το ορίζει σχετικός νόμος).

-Υπονόμευσαν και απείχαν από προγραμματισμένη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα. Δυστυχώς έλειπε αδικαιολόγητα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση αυτή υπήρχαν σοβαρά θέματα του Δήμου.

-Στην τελευταία συνεδρίαση έθεσαν εναλλακτική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο στη διατύπωση της εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας εγγράφως έδωσε εισήγηση στην οποία διαπίστωσε ότι είναι «ανεφάρμοστη» η εναλλακτική πρόταση. Και ότι είναι αρνητική η εισήγησή του. Αντίστοιχη πρόταση σε Δήμο της ΠΔΕ απορρίφθηκε από την Ελεγκτική νομιμότητα με το σκεπτικό ότι η εισήγηση είναι απαραίτητο στοιχείο. Εννοείται της θετικής εισήγησης, όπως περιγράφει η Αιτιολογική Έκθεση του σχετικού νόμου, αλλά και σχετική απόφαση του Συντονιστή  Επιτροπής του άρθρου 152 της χώρας.

-Επίσης, επικαλούμενοι λάθος νόμους, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί με νεότερους το 2012 (άρθρο 165 ν. 4964/2022), έφεραν εναλλακτική πρόταση επί οικονομικού θέματος, η οποία δεν μπορούσε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω λανθασμένης αιτιολογικής έκθεσης και έλλειψης εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.

Καμαρώστε τους!»

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ο κ. Καννής επιβεβαίωσε ξανά πως ο μοναδικός σκοπός του είναι να μη γίνεται τίποτα στο Δήμο Πύργου»

Από την πλευρά του ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κι αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πρέπει να γνωστοποιηθεί και να τονιστεί ότι υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου Πύργου τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά, είναι ύψους άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ, με έργα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είναι ήδη δημοπρατημένα – συμβασιοποιημένα, δηλαδή έργα που όχι πρόκειται να γίνουν αλλά που ήδη γίνονται. Υποδομών, αστικής οδοποιίας, αναπλάσεις, ποιότητας ζωής, παιδείας, πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού, αγροτικής οδοποιίας, καθώς και μελέτες για αναπτυξιακά έργα. Που όλα μαζί αλλάζουν συνολικά την εικόνα του Δήμου μας.

Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, που δυστυχώς έλαβε χώρα για μια ακόμα φορά, πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”. Ο κ. Καννής επιβεβαίωσε ξανά αυτό που έχουμε ήδη πει, πως ο μοναδικός σκοπός του είναι να μη γίνεται τίποτα στο Δήμο Πύργου. Το επιδίωξε πεισματικά με κάθε τρόπο στο γνωστό θέμα του έργου με το 1.400.000 ευρώ, ένα έργο που τελικά έχει πλέον υλοποιηθεί περίπου κατά 95% κι έχει λύσει προβλήματα καθημερινότητας για χιλιάδες συμπολίτες μας σε διάφορα σημεία του Δήμου. Τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος που όλα τα έργα του, μικρής, μεσαίας, μεγάλης κλίμακας, απαντούν σε προβλήματα καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Με την πρακτική του αυτή δεν πλήττει τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, αλλά πλήττει την κοινωνία και όλο τον Δήμο μας. Γίνεται επιζήμιος κι επικίνδυνος για τον Δήμο μας.

Μέχρι να πάει η απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να κριθεί η νομιμότητα της – που είναι ήδη σχεδόν βέβαιο, για να μην πω από τώρα βεβαιότατο και προκαταλάβω τους αρμοδίους – κι έπειτα να απορριφθεί η εναλλακτική που παράτυπα ψήφισαν, δεν θα έχουμε Τεχνικό Πρόγραμμα.

Από κει και πέρα, το σημαντικότερο είναι πως δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού 2023. Γιατί το Τεχνικό Πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει είναι ενσωματωμένο σε αυτόν.”

Τέλος συμπλήρωσε οτι “Για όλα αυτά συνυπεύθυνοι και συνένοχοι είναι: τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριαζής ο οποίος γνώριζε γιατί του αποδείξαμε και με σχετικά έγγραφα πως δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να εισαχθεί προς ψήφιση η εναλλακτική πρόταση που έφερε ο κ. Καννής, όσο και  η παράταξη του κ. Νικολούτσου έχει ανάλογες ευθύνες για όλα αυτά, που έχει γίνει …ουρά του κ. Καννή.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος