FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος σε Αν.Υπουργό Υγείας: «Να ενταχθεί το Νοσ. Πύργου στη ζώνη των ισχυρών κινήτρων όσον αφορά τους διαγωνισμούς»

Ημερομηνία: 20-01-2022 | Συντάκτης:

Τα βασικά προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου, με κύριο αυτό της υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής που εντείνει την εκρηκτική κατάσταση της λειτουργίας του, υπογράμμισε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για άλλη μια φορά στην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νομό.

Ο κ. Αντωνακόπουλος αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Νοσοκομείου, υπογράμμισε το διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης της μονάδας, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι η μόνη λύση να δοθούν ισχυρά κίνητρα στις επόμενες προκηρύξεις θέσεων.

«Αν μιλάμε για νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ηλεία, αναφερόμαστε στο Νοσοκομείο Πύργου. Άρα τα ζητήματα είναι απλά. Χρειάζονται εδώ και τώρα γιατροί και κυρίως παθολόγοι στο Νοσοκομείο του Πύργου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Η πεπατημένη των προκηρύξεων δεν οδηγεί πουθενά. Είναι άγονοι όλοι οι διαγωνισμοί! Έχουν προκηρυχθεί μέχρι και έξι θέσεις παθολόγων και δεν ήρθε κανένας. Το Νοσοκομείο του Πύργου πρέπει να ενταχθεί στη ζώνη των ισχυρών κινήτρων όσον αφορά τους διαγωνισμούς. Κάτι που όλες οι ηγεσίες το λένε αλλά δεν το κάνουν, παρότι το ζητούν κι όλοι οι βουλευτές διαχρονικά. Απαιτείται ένταξη της περιοχής στην άγονη ζώνη, με ισχυρά οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα».

Ο δήμαρχος Πύργου μίλησε επίσης για την επικινδυνότητα της λειτουργίας του Νοσοκομείου λόγω και της πίεσης της πανδημίας, καθώς το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.
«Ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το νοσοκομείο παραμένει επικίνδυνος. Έχω προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή, με πολλές συσκέψεις, με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, με συνεντεύξεις, ακόμα και με προσφυγή στη δικαιοσύνη, να τονίσω τις επικίνδυνες συνθήκες που λειτουργεί το Νοσοκομείο στα Επείγοντα, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα έως τώρα» υπογράμμισε.

Επιπλέον ο κ. Αντωνακόπουλος δεν δίστασε να καυτηριάσει χρόνιες μικροπολιτικές τακτικές που δεν επιτρέπουν ένα υγιές σύστημα υγείας στο νομό. Όπως επεσήμανε: «Η Περιφερειακή διοίκηση του συστήματος υγείας εκ των ενόντων δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, γιατί και θεσμικές εξουσίες δεν έχει αλλά κυρίως γιατί μετά από κάθε απόφαση επιχειρείται η παραλυτική ισορροπία μεταξύ μικροπολιτικών, τοπικών συμφερόντων! Εμείς επιμένουμε ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η λειτουργία του Νοσοκομείου για όλο το νομό Ηλείας!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος