FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: “Η Ηλεία είναι μια περιοχή δοκιμαζόμενη από την περιβαλλοντική κρίση”

Ημερομηνία: 17-04-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων


Συνάντηση με τον συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων Δημήτρη Πολιτόπουλο, είχε το πρωί του Σαββάτου (16/4) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας των στελεχών στην Δυτική Ελλάδα.

Τον κ. Πολιτόπουλο συνόδευε ο Γιάννης Τσιρώνης, πρώην Αν. Υπ. ΥΠΕΝ και Αγροτικής Ανάπτυξης και ο συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στην Δ.Ε. Γιώργος Γουβιάς. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς.

Το Ποτόκι, οι φυσικές καταστροφές με τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, η ανακύκλωση και η ενεργειακή αυτονομία, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση, με τον δήμαρχο Πύργου να δηλώνει:

“Η Ηλεία είναι μια περιοχή δοκιμαζόμενη από την περιβαλλοντική κρίση. Δυστυχώς είμαστε από τις πλέον πυρόπληκτες, πλημμυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές στη χώρα, με τεράστια προβλήματα.

Βεβαίως είχαμε γίνει γνωστοί δυστυχώς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο από την διαχείριση των παραγόμενων στερεών απορριμμάτων πριν κάποια χρόνια- ο κ. Τσιρώνης είχε βοηθήσει καθοριστικά για την επίλυση του θέματος τότε μέσα από άλλη ιδιότητα. Νομίζω ότι σήμερα, πάνω στη χάραξη εκείνης της πολιτικής έχουμε προχωρήσει αρκετά. Βέβαια σε επίπεδο ανακύκλωσης είμαστε αρκετά πίσω αλλά αυτό είναι και μια πρόκληση για μας.  Για το Ποτόκι, ένα περιβαλλοντικό κακούργημα, αγγίζουμε τη λύση μέσα από το μηχανισμό της διαλογής των απορριμμάτων, τα οποία  όπως μας είπαν οι ειδικοί είναι ανακυκλώσιμα”.

Ο κ. Αντωνακόπουλος άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις των στελεχών, και όπως είπε “ ταυτιζόμαστε σ’ αυτά τα ζητήματα. Βέβαια είναι τεράστιες οι δυσκολίες καθώς δεν είναι μόνο θέματα πολιτικών αποφάσεων αλλά και κουλτούρας. Είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει αν θέλουμε να σώσουμε το μέλλον, διότι τα συμπτώματα δεν είναι καλά και τα διαπιστώνουμε στην περιοχή μας κάθε χρόνο. Η άποψη, του πώς διαχειριζόμαστε το περιβάλλον είναι η πιο βαθιά πολιτική άποψη η οποία είναι ελκυστική για όσους έχουν σκέψη αλλά και φοβερά εχθρική για εκείνους που πλουτίζουν μέσα από την καταστροφή του φυσικού χώρου”, συμπλήρωσε, με τον  κ. Πολιτόπουλο να καταλήγει “Η διαχείριση του περιβάλλοντος, είναι ο διαφορετικός τρόπος οικονομίας που τα επόμενα χρόνια θα είναι πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος