FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: «Ατμομηχανή της αγροτικής παραγωγής η υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος»

Ημερομηνία: 06-04-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη


Οι αγροτικές υποδομές, με κυριότερο θέμα, αυτό της υπογειοποίησης του αρδευτικού συστήματος της ευρύτερης περιοχής του δήμου Πύργου, απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και συζητήθηκε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του υπουργείου και κυρίως η πορεία των αρδευτικών έργων στον Δήμο Πύργου, συμμετείχε κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Ο κ. Παπαγιαννίδης, αναφερόμενος στην περιοχή υπογράμμισε ότι από γεωγραφικής και κλιματικής άποψης έχει έναν πολύ ισχυρό αγροτικό τομέα, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζονται μία σειρά έργων, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. 

Ειδικά για το έργο των υπογειοποιήσεων ο κ. Αντωνακόπουλος μετά τη συνάντηση τόνισε σχετικά: «Ένα καθοριστικής σημασίας έργο για την περιοχή είναι η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου που αφορά τα ΤΟΕΒ Πύργου, Πελοπίου και Επιταλίου. Εκτιμώ ότι είμαστε πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Μέσα στο καλοκαίρι θα αποφασιστεί η χρηματοδότησή του, μέσω ΣΔΙΤ, που σημαίνει ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση και για την κατασκευή και για τη λειτουργία του έργου. Τα έργα αυτά είναι «ατμομηχανή» της αγροτικής παραγωγής και πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν, για να ρίξουμε το κόστος παραγωγής και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα των αγροτικών επιχειρήσεων».

Ο δήμαρχος Πύργου επίσης υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά και άσφαλτο ή τσιμεντόστρωση.

Τέλος, τονίστηκε η έμφαση που δίνει ο Δήμος Πύργου, για τους Νέους Αγρότες, τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Βιολογική Γεωργία. Στο σημείο αυτό ο Γ.Γ. ενημέρωσε τον κ. Αντωνακόπουλο ότι προωθούνται δράσεις και έργα που σκοπεύουν να διασώσουν και να αναδείξουν ορισμένα τοπικά αγροτικά προϊόντα (ποικιλίες), τα οποία εντοπίζονται και παρουσιάζουν γαστρονομικό ενδιαφέρον, λόγω των ιδιαιτέρων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος