FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι» των θεσμών για παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τα τέλη Απρίλη

Ημερομηνία: 09-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την κατηγορηματική άρνηση εκ μέρους των εκπροσώπων των θεσμών στο αίτημα παράτασης του υφιστάμενου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας εισέπραξε το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, των δύο πλευρών προ της επέλασης της πανδημίας του κοροναϊού προέβλεπε λήξη του ισχύοντος πλαισίου στο τέλος Απριλίου και μετάβαση από την 1η Μαϊου σε ένα νέο περιβάλλον πτωχευτικού δικαίου, χωρίς δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση, δεδομένων των συνθηκών φέρεται να ζητά παράταση του υφιστάμενου πλαισίου έως το τέλος του έτους των συμμετεχόντων. Σύμφωνα όμως με το Euro2day, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι των θεσμών επέμειναν ότι το ισχύον πλαίσιο πρέπει να λήξει στο τέλος Απρίλη, κάνοντας λόγο για «ανάγκη διατήρησης της κουλτούρας πληρωμών και μετάβασης στην κανονικότητα.

Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές και την εμμονή των θεσμών στην τήρηση των συμφωνηθέντων επιβεβαίωσε στον μιλώντας στον Σκάι, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης λέγοντας πως μετά από 4,5 ώρες τηλεδιάσκεψης δεν υπήρξε συμφωνία.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος