FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι στο σχολείο της αγοράς και της κάμερας» – Αντίθετοι στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας

Ημερομηνία: 10-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας εξέφρασαν χθες το πρωί οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας με απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα) στον Πύργο.

Δάσκαλοι και καθηγητές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους τόσο για το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «αντιεκπαιδευτικό», όσο για την τροπολογία και την υπουργική απόφαση που προβλέπει την απευθείας μετάδοση της διδασκαλίας από τη σχολική αίθουσα.Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί καθώς αλλάζει τη φυσιογνωμία και τον προσανατολισμό του σχολείου, μετατρέποντάς το σε «σχολείο της αγοράς».

«Συναντιόμαστε συχνά το τελευταίο διάστημα και αυτό οφείλεται στις κινήσεις που κάνει η   κυβέρνηση σε δύο σοβαρά θέματα. Το ένα είναι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και συζητείται σήμερα στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο. Το δεύτερο θέμα είναι η απόσυρση της τροπολογίας για την απευθείας αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Ταυτόχρονα, βάζουμε κι άλλα θέματα, όπως η ενίσχυση της παιδείας από τον προϋπολογισμό και η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες κορονοϊού. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας το επόμενο διάστημα. Δε σημαίνει ότι επειδή η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία, θα γίνει και νόμος του κράτους. Τις τελευταίες δεκαετίες, αντιδρώντας στα σχέδια που θέλουν να μετατρέψουν το σχολείο σε σχολείο της αγοράς, θα αντισταθούμε και χρειαζόμαστε και συμμαχίες», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν και τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων, όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι γιατροί, μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κλπ, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον κόσμο της εργασίας που βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Ευριδίκη Παυλοπούλου, στηλίτευσε τη μείωση της χρηματοδότησης για την παιδεία και ζήτησε την απόσυρση του «πολυνομοσχεδίου».

«Σήμερα οι εκπαιδευτικοί απεργούν και ζητούν να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς και η τροπολογία και η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Το πολυνομοσχέδιο ως προς το περιεχόμενό του είναι αντιεκπαιδευτικό και αντιδραστικό. Ο βασικός του στόχος είναι να εξοικονομηθούν χρήματα για τα δημόσια οικονομικά, εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης. Η κρατική χρηματοδότηση της παιδείας είναι ήδη πενιχρή, παρ’ όλα αυτά οι διατάξεις αποσκοπούν στην περαιτέρω περικοπή δαπανών για την παιδεία», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος