FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι» στο εμπόριο ελπίδας!

Ημερομηνία: 08-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Σφοδρές αντιδράσεις μετά την εξαγγελία Αυγερινοπούλου για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στη ΝΜ Αμαλιάδας

Γράφει η Κική Κολοβέρου kkoloverou@yahoo.gr


Εμπόριο ελπίδας στις πλάτες εκατοντάδων Ηλείων καρκινοπαθών, επιχειρεί το Υπουργείο Υγείας με την πρόσφατη ανακοίνωση της Βουλευτού Διονυσίας Αυγερινοπούλου η οποία με εντολή Πλεύρη εξήγγειλε τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας!

Μια εξαγγελία πυροτέχνημα- από τα πολλά που έχουν πετάξει όλα αυτά τα χρόνια στην Ηλεία- καθώς όλοι γνωρίζουν ότι όχι μόνο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας αλλά ούτε καν σε αυτό του Πύργου, δεν υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή, οι ρεαλιστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος.

Η δημοσίευση της Ηλείας Βουλευτού ανάφερε μεταξύ άλλων: «Μια σπουδαία είδηση για την Ηλεία και μια νότα αισιοδοξίας στην καθημερινότητα δεκάδων ογκολογικών ασθενών φέρνει η συνάντηση της Βουλευτού Ν. Ηλείας, κας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη: την ανακοίνωση ότι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα δημιουργηθεί Ογκολογική Μονάδα. Η κα Αυγερινοπούλου σταθερά και επί σειρά ετών υποστηρίζει την ανάγκη δημιουργίας μιας δομής για τους ογκολογικούς ασθενείς και, άμα της στηρίξεως του Υπουργού στην πρότασή της,  προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό, κ. Πλεύρη, ο οποίος άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρότασή μου και αποφάσισε να στηρίξει την ίδρυση μιας ογκολογικής μονάδας στο Νομό μας. Η στήριξή του είναι ουσιώδους σημασίας για την ευόδωση του εγχειρήματος…».

Σε μια Ηλεία που οι νοσηλευτικές της μονάδες παραμένουν «άδεια πουκάμισα» από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιλέγουν για ακόμα μια φορά να μοιράσουν «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» παίζοντας με την αγωνία ανθρώπων που δίνουν αγώνα ζωής!

Σε μια Ηλεία, που το σύστημα Υγείας «βυθίζεται», απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών, τέτοιες εξαγγελίες μόνο σύγχυση και θυμηδία προκαλούν.

Αν και όλοι συμφωνούν στη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας στη ΝΜ Αμαλιάδας, αποκτώντας έτσι διακριτό ρόλο κάθε Νοσοκομείο στο Νομό, θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσουν στην πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων ώστε αυτά να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον… πυρετό μας!

Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, την επόμενη φορά κ. Αυγερινοπούλου με τέτοιου είδους εξαγγελίες, οι οποίες δεν συνοδεύονται ούτε καν από τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας τόσο σε υποδομές όσο κυρίως στην αναγκαία στελέχωση, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι Ηλείοι δεν αντέχουν άλλο «τάξιμο»!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος