FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι στην μετατροπή του Νοσοκομείου σε Περιφερειακό Ιατρείο Ήλιδας!» – Κινητοποιήσεις χθες από το Σύλλογο Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συντάκτης:
-Παρέμβαση και στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΓΝ Ηλείας στον Πύργο
-Ηχηρές απουσίες φορέων από τη διαμαρτυρία-Στο πλευρό των εργαζομένων Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο, Σωματείο Ταξί και Λαϊκή Συσπείρωση Ήλιδας και Πύργου

Κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην οποία είχαν αναρτήσει πανό με το μήνυμα: «Πρώην Νοσοκομείο Αμαλιάδας- Περιφερειακό Ιατρείο Ήλιδας», πραγματοποιήσαν χθες οι εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας αντιδρώντας στην απόφαση μετακίνησης 22 νοσηλευτών στη ΝΜ Πύργου για τη στελέχωση της κλινικής Covid-19 που οδήγησε σε ξαφνικό θάνατο τη νοσηλευτική μονάδα της πόλης, διεκδικώντας την άμεση επιστροφή τους.

Αμέσως μετά, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Πύργου και πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Ηλείας που συνεδρίαζε, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτό το αίτημα συζήτησης των προτάσεων τους για τη μερική λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το «παρών» στην κινητοποίηση πέρα από τους εργαζόμενους της δομής, έδωσαν και χαιρέτησαν ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπακέλας, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Παναγιωτάρα, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ήλιδας Α. Κολόσακας και Πύργου Χρ. Γιάνναρος, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ταξί και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σαψάλης ενώ ηχηρή ήταν η απουσία των τοπικών φορέων αλλά και της δημοτικής αρχής που εκπροσωπήθηκε από τον δωρητή του Νοσοκομείου και αναπληρωτή δήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκο.

Την κινητοποίηση κάλυψε και στήριξε η ΠΟΕΔΗΝ εκπρόσωπος της οποίας δε κατάφερε να παραστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, ενώ ψήφισμα απέστειλε η ΕΛΜΕ Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος σε δηλώσεις του, ανέφερε πως διαδήλωσαν για το δίκαιο αίτημα τους που δεν είναι άλλο από την ανάκληση της πράξης του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας μετακίνησης των εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας στη ΝΜ Πύργου. «Ας αναλογιστούν όσοι σήμερα πανηγυρίζουν ότι έφτιαξαν 17 κρεβάτια κόβιντ και 7 κλίνες ΜΕΘ κοβιντ, αν φτάνουν οι κλίνες σε ένα Νομό 150.000 κατοίκων… Αν ο αριθμός των υπαρχόντων κρεβατιών επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες. Καλούμε τους φορείς της Αμαλιάδας να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας διότι αυτή τη στιγμή αφήνουν αναξιοποίητα 50 κρεβάτια που θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάσα στο πολύπαθο σύστημα υγείας. Εμείς ως εργαζόμενοι δεν αρνούμαστε να μετακινηθούμε και να εργαστούμε οπουδήποτε, είτε στην Πάτρα, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στη Ζάκυνθο. Είναι δουλειά μας και οφείλουμε να υπακούσουμε. Από εκεί και πέρα όμως ας αναλογιστούν όλοι οι φορείς της Ήλιδας και της Βόρειας Ηλείας τι περίθαλψη θα έχουν…» είπε και έκανε αναφορά στην ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλοι αντιλαμβάνονται το ποιες είναι οι υπηρεσίες και η ποιότητα παροχής υγείας αυτή τη στιγμή στην Ηλεία.

Ο κ. Σωτηρόπουλος επανέλαβε ότι ως εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ένα ρεαλιστικό πλάνο λειτουργίας το οποίο δυστυχώς ο Διοικητής του Γ.Ν, Ηλείας και τα μέλη του ΔΣ δε δέχονται να συζητήσουν. «Σε παρέμβαση μας στη συνεδρίαση του ΔΣ μας είπαν ότι το θέμα μας θα συζητηθεί σε επόμενο χρόνο… Πως είναι δυνατόν να συζητούν θέματα οικονομικής φύσεως και ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τις ζωές των ανθρώπων και τη δημόσια υγεία να το αφήνουν προς συζήτηση στο άμεσο μέλλον… Εμείς δεν  υποχωρούμε, συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας και από εκεί και πέρα ας αποφασίσουν όλοι όσοι εμπλέκονται με τα θέματα υγείας και όσοι ενδιαφέρονται για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Νομό για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος