FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι» στην αξιολόγηση από το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών Λεχαινών στη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν απεργία-αποχή από τις διαδικασίες

Ημερομηνία: 26-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Κατά της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και της ατομικής αξιολογησης των εκπαιδευτικών ψήφισαν Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λεχαινών στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου τους. Όπως τονισαν, η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.

Παράλληλα αποφάσισαν απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Λεχαινών, καλεί τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.

«Σήμερα το έτος 2019, όλοι οι αναπληρωτές, με περισσότερη ή λιγότερη προϋπηρεσία, καλύπτουν επιτακτικές ανάγκες, αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Γι’ αυτό κάθε διαχωρισμός των συναδέλφων μέσα στην εκπαίδευση, με βάση οποιοδήποτε κριτήριο είναι μη παραδεκτός. Να διοριστούν όλοι όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση και να καλυφθούν όλα τα κενά με επιπλέον διορισμούς. Μονιμοποίηση, λοιπόν, όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία – εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτική προσχολικής αγωγής σε όλη τη χώρα για όλα τα νήπια με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και με τις απαραίτητες υποδομές.

Ίδια δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος