FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι» στη σύσταση ξεχωριστού κλάδου για τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών

Ημερομηνία: 20-05-2020 | Συντάκτης:

Στάση εργασίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας

Στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας με στάση εργασίας από τις 11πμ έως την λήξη του πρωινού ωραρίου για όλο το προσωπικό, με κύριο αίτημα την απόσυρση άρθρου σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη σύσταση ξεχωριστών κλάδων των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Σωτηρόπουλος, σε σχετικό άρθρο της ΠΝΠ -που αναμένεται σύντομα να εκδοθεί- ρυθμίζεται αρχικά η σύσταση του κλάδου Νοσηλευτών ΤΕ και ΠΕ.

«Στο ίδιο άρθρο προβλεπόταν και η σύσταση ξεχωριστού κλάδου για τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το νοσηλευτικό προσωπικό. Η πανδημία απέδειξε ότι όλο το νοσηλευτικό προσωπικό έχει εμπλακεί στη διαχείριση της κατάστασης και αντιμετώπισε επιτυχώς τις ίδιες προκλήσεις, με τους ίδιους κινδύνους. Η κοινωνία δεν χειροκρότησε τα πτυχία και τους τίτλους κανενός, αλλά την προσφορά και την αυταπάρνηση όλου του νοσηλευτικού προσωπικού στο σύνολό του», τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια της Ν.Μ. Αμαλιάδας οφείλει να ανακοινώσει τα δύο ρεπό δώρο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ (με την υπ.αριθμ 20948 /12-05-2020 απόφασή του, για όλους τους υπηρετούντες νοσηλευτές και μαίες των νοσηλευτικών μονάδων της 6ης ΥΠΕ) που παραδόξως έχει αποσιωπηθεί.

«Πρέπει επιτέλους να αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που γίνεται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Οι θέσεις μας είναι ουσιαστικές και αδιαπραγμάτευτες! Διεκδικούμε:

-Σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικές (μείωση χρόνου εργασίας) καθώς και μισθολογικές (αυξήσεις μισθών), που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές διακριτές κατηγορίες νοσηλευτών / μαιών-τών (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Νοσηλευτών (ΔΕ).

-Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ

-Μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αόριστου

-Μόνιμες προσλήψεις για κάλυψη κενών, αποχωρήσεων αλλά και τις ανάγκες που προέκυψαν για την αντιμετώπιση της Covid-19. Άμεση προκήρυξη και στελέχωση με 4.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και κάλυψη των ετήσιων αποχωρήσεων ώστε σταδιακά να πλησιάσουμε στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (8,4 νοσηλευτικό προσωπικό / 1.000 κατοίκους από το 2,9 που είναι η θέση της Ελλάδος σήμερα)».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος