FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι στην εξόντωση των συνταξιούχων»

Ημερομηνία: 01-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

suntaxiouxoi-kaparalis-giannarosΚάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή Περιφερειακή συνάντηση στον Πύργο

  • Στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα συμμετοχής, στην αυριανή Περιφερειακή συνάντηση των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, από την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, απεύθυναν χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι πρόεδροι Π. Γιάνναρος και Π. Καπαρέλης.

Όπως τόνισαν, σκοπός της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, θα είναι η ενημέρωση των συνταξιούχων για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα που έχουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή αλλά και η καλύτερη οργάνωση τους ώστε να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτική που εξοντώνει τους συνταξιούχους και τον ελληνικό λαό.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά για να περάσει αυτά τα μέτρα που εξυπηρετούν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μέτρα τα οποία αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι σε διατεταγμένη αποστολή και στόχο έχει να περάσει με πάση θυσία αυτά τα μέτρα. Προσπαθεί με ψέματα, εξαπατά το λαό και τον τρομοκρατεί προκειμένου να πετύχει το σκοπό της και για να αποκόψει τους εργαζόμενους να μη κινητοποιούνται και να μη διεκδικούνε. Τους περνάει την απαισιοδοξία και την απογοήτευση ότι τίποτα δε γίνεται και ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα…» ανέφερε ο κ. Γιάνναρος ενώ ο κ. Καπαρέλης πρόσθεσε ότι «οι κοροϊδίες της κυβέρνησης πρέπει να απαντηθούν αγωνιστικά καθώς αποτελούν πρόκληση και οργή. «Με ειδικό νόμο, ανακαθορίζονται οι συντάξεις με στόχο τη διασφάλιση μιας, μακροπρόθεσμης, βιωσιμότητας του ασφαλιστικό συστήματος. Αυτό σημαίνει αναφορά για τους μηχανισμούς ρύθμισης τους κόπτες των συντάξεων. Το ίδιο και στα Επικουρικά ταμεία για αυτό ακριβώς τον λόγο, από τη μια μεριά έχουμε τη προοπτική λιτότητας και εξαθλίωσης της συγκριτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και από την άλλη έχουμε το νέο αναπτυξιακό νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση στη Βουλή,  όπου δίνονται προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Να γιατί πανηγυρίζουν οι βιομήχανοι εφοπλιστές και οι Τραπεζίτες. Είναι πρόκληση αυτή η αντίθεση. Από τη μια μεριά, μεγιστοποίηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη μεριά ένας λαός εξαθλιωμένος, γονατισμένος, που αν δε σηκωθεί όρθιος να αντιτάξει τη σφοδρή αντεπίθεση σε τέτοια πολιτική από οπουδήποτε και αν προερχόταν και στο παρελθόν ακόμα περισσότερο σήμερα που υπάρχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, υποταγμένη στα κελεύσματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ε.Ε κτλ. Για αυτό ακριβώς καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση γιατί εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος για τους ίδιους και για τις νέες γενιές ιδιαίτερα, η οποία δε θα δει ποτέ σύνταξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος