FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου»

Ημερομηνία: 09-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

daskaloi-diamartiria

Συμβολική διαμαρτυρία Δασκάλων και Νηπιαγωγών χθες στην Α/θμια Εκπαίδευση

Συμβολική διαμαρτυρία, έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας πραγματοποίησαν χθες οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και Αμαλιάδας, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που είχε προκηρύξει η Δ.Ο.Ε. ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και ταυτόχρονα στο κλείσιμο και τις συγχωνέυσεις σχολείων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κ. Αλέξης Σοφιανόπουλος, αντιμάχονται στις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα Νηπιαγωγεία και τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία. «Περιμέναμε την εγκύκλιο των Ολοήμερων, που δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις του υπουργού, δεν αλλάζει τίποτα, και επιμένει στο να δουλεύουν και οι δυο γονείς για να παρακολουθούν τα παιδιά τους το Ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου. Έτσι, όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι και αυτοί που είναι στη μαύρη εργασία, δεν μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο σχολείο.  Από την άλλη μεριά, μετά τη μείωση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία μας, περιμένουμε ότι θα έχουμε αρκετές χιλιάδες εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο. Αυτό είναι το νέο σχολείο και αυτό αντιπαλεύουμε».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας κ. Κώστας Ντούμας, πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτή, δε μπορεί, παρά να οδηγήσει όπως φαίνεται στο κλείσιμο και τις συγχωνέυσεις σχολείων, σε απολύσεις εκπαιδευτικών και ειδικά αναπληρωτών την ίδια στιγμή που ζητούν μόνιμους διορισμούς εδώ και χρόνια. «Είναι απαράδεκτη η κατάσταση, την προηγούμενη χρονιά να στελεχώνονται τα σχολεία τον Ιανουάριο και να παραμένουμε με 3000 κενά. Την επόμενη χρονιά, με όλα αυτά τα μέτρα, θα έχουμε ένα φαύλο κύκλο μετακινήσεων και οι περισσότεροι αναπληρωτές δεν θα δουλέψουν. Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί αυτοί οι άνθρωποι, χρόνια τώρα, έρχονται από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να εργαστούν με μηδαμινούς μισθούς. Πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε προτεραιότητα στην Παιδεία. Δυο πράγματα μας έχουν μείνει, η παιδεία και η υγεία. Αν δεν τα κοιτάξουμε, θα έχουμε σβήσει ως έθνος».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα τα συγκεκριμένα νομοσχέδια και ειδικά εκείνα που αφορούν τα νηπιαγωγεία ενιαίου τύπου ολοήμερου γιατί με τα κριτήρια που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός Νίκος Φίλης, δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. «Απαιτούνται μαζικοί διορισμοί. Δεν μπορεί τόσα χρόνια, που έχουν φύγει με σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικοί, να μην έχει διοριστεί έστω και ένας εκπαιδευτικός. Ζητάμε, μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών, απόσυρση των νομοσχεδίων αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την παιδεία και πρόσβαση σε όλα τα παιδιά που θα δηλώσουν Ολοήμερο. Διαφορετικά είναι εκ του πονηρού και οδηγεί στο κλείσιμο τους. Και δεν έχουμε αντιληφθεί, ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που θα πλεονάζουν ώρες, θα πάνε ή σε όμορα σχολεία ή θα απολυθούν ή θα πάνε σε άλλους νομούς. Είναι τραγική η κατάσταση, ένας που θα έχει 30 χρόνια υπηρεσίας και έχει οικογένεια και να έχει πλεονάζουσες ώρες να πάει σε άλλο νομό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος