FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι» από τον σύλλογο Καλλιθεατών στις ανεμογεννήτριες – Συνυπογράφουν ανακοίνωση συντοπίτη τους

Ημερομηνία: 01-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην ορεινή νότια Ηλεία εκφράζουν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Καλλιθεατών, συνυπογράφοντας την ανακοίνωση του συντοπίτη τους, κ.Κώστα Μπίθα.

Στην επιστολή ο κ. Μπίθας αναφέρει ότι  αίτηση της ενδιαφερόμενης εταιρείας, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, δεν διευκρινίζει το ακριβές σημείο εγκατάστασης, και σημειώνει ότι το θέμα επανέρχεται ξανά μετά το 2012, όπου η πρωτοβουλία των κατοίκων του τέως Δήμου Αλιφείρας το είχε αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί το έργο.

«Είχα εμπλακεί στην τότε εναντίωση. Το ίδιο θα κάνω και τώρα καταθέτοντας αντιρρήσεις. Υπάρχει ημερομηνία κατάθεσης αντιρρήσεων η 29/01/2021. Εγώ θα καταθέσω τις δικές μου αντιρρήσεις μιας και έχω μελετήσει διεξοδικά την περιοχή. Κύρια επιχειρήματά μου είναι:

  • Όλες οι κορυφές του Δήμου Αλιφείρας απέχουν το μακρύτερο 600 μέτρα σε ευθεία από κάποιον οικισμό.
  • Ο υδροφόρος ορίζοντας της Λεκάνης Απορροής του Αλφειού είναι ευαίσθητος καθώς πηγάζει μεγάλος αριθμός πηγών που τροφοδοτούν τους οικισμούς και την γεωργική δραστηριότητα.
  • Υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι σε μεγάλο αριθμό κορυφών με κύριο των χώρο της Αρχαίας Αλίφειρας.
  • Ειδικότερα για το ΖΑΧΟΒΟΥΝΙ υπάρχει ζήτημα κατολισθήσεων που επηρεάζει άμεσα την Καλλιθέα. Μελέτη του Υπουργείου Δημόσιων Έργων το 1965 εντοπίζει αυτά τα προβλήματα και συνιστά την μεταφορά του χωριού Καλλιθέα. Στον σεισμό του 1964 είχαν ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ 25 σπίτια και για αυτό τον λόγο έγινε η μελέτη.
  • Τέλος η περιοχή είναι εξαιρετικά σεισμογενής με ευαίσθητο γεωλογικό υπόβαθρο. Η θεμελίωση ανεμογεννητριών θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Καθώς η πρόταση εγκατάστασης έχει γίνει εν πλήρη άγνοια των κατοίκων και των φορέων της περιοχής θεωρώ ότι αντίστοιχες αντιρρήσεις με εμένα θα πρέπει να καταθέσουν και οι τοπικοί φορείς (Πολιτιστικοί Σύλλογοι κτλ.)», επισημαίνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος