FOLLOW US: facebook twitter

«ΟΧΙ άλλο αίμα στην καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου»!

Ημερομηνία: 17-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Με μια φωνή, παλμό, δυναμική και συμμετοχή πολλών Ηλείων το χθεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα
-Σύλλογοι Ηλείων της Αθήνας και αιρετοί του νομού μας απαίτησαν να γίνει ΤΩΡΑ ο δρόμος στο σύνολο του ως την Τσακώνα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Με μια φωνή και με το σύνθημα «ΟΧΙ άλλους θανάτους στο δρόμο – καρμανιόλα της Πατρών- Πύργου», συσπειρωμένοι οι  Ηλείοι,   βροντοφώναξαν χθες σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή να σταματήσει η κοροϊδία και η εξαπάτηση των Ηλείων από τους κυβερνώντες και απαίτησαν «Να ολοκληρωθεί ΤΩΡΑ η Ολυμπία Οδός, Πάτρα- Πύργος- Ολυμπία- Τσακώνα!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Το ραντεβού δόθηκε στις πέντε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος από την «Επιτροπή Αγώνα αναβάθμισης του ιστορικού Νομού της Ηλείας» που διοργάνωσαν πρωτίστως ο Σύλλογος Γουμεριωτών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αχιλλεόπουλο,  Σύλλογοι Ηλείων, Μεσσήνιων, Ζακυνθινών και Κεφαλλήνων  της Αθήνας, ενώ το «παρών» έδωσαν και αρκετοί αιρετοί του νομού μας. Οι βουλευτές Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός από το ΣΥΡΙΖΑ και Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ, ο πολιτευτής Θόδωρος Βλαγκούλης από την ΝΔ και σύσσωμη η δημοτική αρχή του Πύργου με επικεφαλής τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι αντιδήμαρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, Γιάννης Παπαδημητρίου, Μαρίνος Αχτύπης, Αντρέας Βγενόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Νίκος Ψάρρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος, ο Γιώργης Δόξας κ.α

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που είχε παλμό και δυναμική, συμμετείχαν ακόμα  ο Σύλλογος Γουμεριωτών Ηλείας << Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ >>, Η ΕΝΩΣΗ ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΥΡΓΙΩΝ, Σύλλογος Νεωχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν ΑΘηναις ” Ο ΄Αγιος Γεώργιος”, Σύλλογος Γαστουναίων της Αθήνας Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ και ο  Σύλλογος Ανδριτσάνων, καθώς και εκπρόσωποι από την Τριφυλία και την Ζάκυνθο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β', , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Το πανό τα έλεγε όλα!

Οι Ηλείοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Σύνταγμα όχι μόνο με τα συνθήματα και τις ομιλίες τους, αλλά πρωτίστως με το μεγάλο πανό που κρατούσαν με τον χάρτη του δρόμου της Πατρών – Πύργου που τα έλεγε… όλα και που έγραφε :

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

ΟΧΙ άλλους θανάτους ΟΧΙ άλλα θύματα ΟΧΙ άλλο αίμα

ΟΧΙ άλλα τροχαία στο δρόμο καρμανιόλα Πάτρα- Πύργος – ολυμπία- Τσακώνα

ΝΑΙ στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού

ΟΧΙ στην εξαπάτηση του λαού της Ηλείας και των χιλιάδων επισκεπτών στο ΙΕΡΟ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Επιτροπή Αγώνα αναβάθμισης του ιστορικού νομού της Ηλείας»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Κεράκια στην μνήμη των θυμάτων

Μάλιστα σε ένα σημείο της πλατείας Συντάγματος, δημιούργησαν έναν μικρό ιερό όπου άναψαν κεράκια για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στον αιματοβαμμένο δρόμο της Πατρών- Πύργου και ευχήθηκαν αυτοί να είναι οι τελευταίοι νεκροί.

Τον λόγο πήραν πρώτα ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος και εν συνεχεία οι Ηλείοι βουλευτές Μ. Κατρίνης και Δ. Καλαματιανός, ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γ. Αργυρόπουλος, όπως και εκπρόσωπος από την Τριφυλία και τη Ζάκυνθο όπου τόνισαν με μια φωνή, ότι όλοι οι Ηλείοι είναι ενωμένοι για το σκοπό αυτό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 12 άτομα, περιλαμβάνεται ο ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β', , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες

Ενωμένοι οι Ηλείοι

«Πάμε δυνατά, σταθερά και ολομέτωπα για τον δρόμο “Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα”», επισημαίνοντας ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης πλέον και όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!  Κάλεσαν τον Πρωθυπουργό να τηρήσει την προσωπική του δέσμευση που έδωσε προεκλογικά στον λαό της Ηλείας μιλώντας στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Ζήτησαν να σταματήσουν οι παλινωδίες και τα παιχνίδια εξουσίας με το δρόμο και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος