FOLLOW US: facebook twitter

Ούτε με τα ΚΤΕΛ δεν ήρθαν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 13-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

exodiko-elga

Κατέθεσε εξώδικο στον οργανισμό η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Ακόμα περιμένουν τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ στα χωράφια οι αγρότες που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις της 25ης Ιουνίου στην Ηλεία. Παρά την τροπολογία που κατατέθηκε και την άποψη που εκφράστηκε πως θα μεταβούν για εκτιμήσεις ακόμα και αν χρειαστεί να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, οι εκτιμητές δεν ήρθαν και το πρόβλημα παραμένει άλυτο επί της ουσίας για τους παραγωγούς που αγωνιούν για το μέλλον τους στα χωράφια. Για το λόγο αυτό και η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, όπως είχε κάνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, κατέθεσε χθες εξώδικο σε βάρος του ΕΛΓΑ, όπου ουσιαστικά προειδοποιεί πως αν δεν φτάσουν εγκαίρως οι εκτιμητές, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του οργανισμού, θα ακολουθήσουν αγωγές και διεκδικήσεις μέσω της δικαστικής οδού.

slide-mpramos-autopsia-katastrofes

Αυτό ανέφεραν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ομάδας χθες ο πρόεδρος Χρήστος Βαλλιανάτος και ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο κ. Βαλλιανάτος αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατατέθηκε για τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ και τόνισε πως δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη έως τώρα. «Από ότι έχουμε ενημερωθεί έως αυτή τη στιγμή και μετά την ψήφιση της τροπολογίας, ελεγκτές οι αγρότες δεν έχουν δει στα χωράφια τους. Εμείς ως Ομαδα παραγωγών όπως δεσμευτήκαμε στους αγρότες, δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή πρέπει οι αγρότες να αποζημιωθούν για τις ζημιές που έχουν πάθει. Πληρώνουν τις εισφορές του ΕΛΓΑ είναι νόμιμοι, έχουν δηλώσει τις καλλιέργειες στο ΟΣΔΕ και δεν φταίνε σε τίποτα, για τις ευθύνες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση του ΕΛΓΑ. Εμείς σήμερα θα στείλουμε ένα εξώδικο στον ΕΛΓΑ, ως ομάδα παραγωγών για να καλύψουμε τα μέλη μας. Αυτό που συνιστώ στους παραγωγούς μετά από επαφές που είχαμε και με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, αυτή τη στιγμή που υπάρχουν ζημιές και φαίνονται στο γεωπόνο του ο καθένας να πάρει μια έκθεση να την έχει στα χέρια του. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα πορίσματα του ΕΛΓΑ. Εμείς έως την τελευταία στιγμή δεν θα αφήσουμε έτσι, θα κινηθούμε να κατοχυρώσουμε τα μέλη μας. Εμείς μέχρι και τα τελευταία πορίσματα που θα βγουν, θα παρακολουθούμε το θέμα».

Ο δικηγόρος Ανδρέας Νικολακόπουλος, από την πλευρά του τόνισε πως «…οι αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ έχουν δικαίωμα να λάβουν αποζημίωση για τις ζημία που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις του Ιουνίου. Η αποχή των ελεγκτών του ΕΛΓΑ, ανάγεται στις ευθύνες του ιδίου του ΕΛΓΑ και του κράτους. Δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη οι αγρότες και συνεπώς ανεξάρτητα από την αποχή, θα πρέπει να αποζημιωθούν. Σήμερα γίνεται η πρώτη νομική ενέργεια που είναι η αποστολή εξωδίκου, προειδοποιητικά προς τον ΕΛΓΑ με το οποίο τους καλούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να κάνουν τους ελέγχους, να βρουν τρόπους να επιλύσουν το πρόβλημα, διαφορετικά θα επακολουθήσουν αγωγές από τα αρμόδια δικαστήρια, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που έχουν υποστεί ζημιές. Για το λόγο αυτό ήδη έχουμε κινηθεί και ζητάμε από όλους τους αγρότες ιδιωτικές πραγματογνωμοσύνες έτσι ώστε να πιστοποιείται το μέγεθος της ζημιάς του καθενός ακριβώς για να υπάρχει ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο και να πιστοποιηθεί το μέγεθος της βλάβης. Θεωρούμε ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα διαφορετικά είναι βέβαιη η δικαστική οδός» κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος