FOLLOW US: facebook twitter

«Ουαί και αλίμονο αν κλείσουν τα Κέντρα Υγείας εν μέσω πανδημίας»: Αντιδράσεις Μαρίνου & Λέντζα για την πρόταση εκ περιτροπής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Γαστούνης & Βάρδας

Ημερομηνία: 11-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
-Επιτάχυνση των εκκρεμών διορισμών αντιπροτείνει ο Επιστημονικός Δ/ντής του Κ.Υ. Σιμόπουλου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους Δήμους του Κάμπου αλλά και της δημοτικής ενότητας Πηνείας του Δήμου Ήλιδας, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για την εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων Υγείας που υπάγονται στο Δήμο Ήλιδας (Κ.Υ. Γαστούνης, Βάρδας, Σιμόπουλου)  – κατόπιν πρότασης της αναπληρώτριας Διοικήτριας Ειρήνης Αγγελάκου- προκειμένου οι γιατροί τους να στελεχώσουν τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας για να βγαίνουν οι εφημερίες.

Μια πρόταση που φαίνεται πως διερευνάται και σε άλλους Νομούς της χώρας καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μαζικές μετακινήσεις γιατρών από τα Κ.Υ. και τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Νοσοκομεία, οδηγώντας σε κατάρρευση την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα υγείας εν μέσω πανδημίας.

Οποιαδήποτε απόφαση για την εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων Υγείας Γαστούνης και Βάρδας, θα βρει απέναντι τους Δημάρχους Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης όπως δήλωσαν στην Πρωινή.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Δημάρχων Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, οι οποίοι μιλώντας στην «Πρωινή» εξέφρασαν την αντίθεση τους, στο ενδεχόμενο υλοποίησης της πρότασης αυτής από την 6η ΥΠΕ τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την κατάρρευση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Γαστούνης και Βάρδας αλλά και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λεχαινών.

«Προφανώς και τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να έχουν καθημερινή λειτουργία και προσφορά στον κόσμο, όπως το Κέντρο Υγείας Γαστούνης που εξυπηρετεί περίπου 50.000 κόσμο δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του ηλειακού κάμπου εξυπηρετείτε από αυτό» ανέφερε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να λειτουργεί εκ περιτροπής… «Όχι μόνο δε πρέπει να συμβεί αυτό που προτείνετε στην 6η ΥΠΕ αλλά θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ενισχυθεί για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό ώστε να φτάνουν λιγότερα περιστατικά στα Νοσοκομεία… Σαφώς, πρέπει να ενισχυθούν με γιατρούς τα Νοσοκομεία, όχι όμως με αφαίμαξη των Κέντρων Υγείας. Η κυβέρνηση, ας αποφασίσει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια θέματα» είπε και πρόσθεσε ότι το Κέντρο Υγείας Γαστούνης είναι κέντρο Covid-19 και «ουαί και αλίμονο αν λειτουργήσει εκ περιτροπής!». «Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, θα μας βρει απέναντι. Είμαστε από εκείνους που λένε ότι πρέπει να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία αλλά όχι ακυρώνοντας τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας» κατέληξε.

«Κάθετα αρνητικοί στην οποιαδήποτε εκ περιτροπής λειτουργία των Κέντρων υγείας εν μέσω πανδημίας» δήλωσε πως είναι ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας. «Υπάρχουν Κέντρα Υγείας σημεία αναφορά του Covid-19, ας επεκταθούν και ας γίνουν ακόμα περισσότερα αναφοράς, ας κάνουν προσλήψεις, ας βάλουν και ιδιώτες, όχι όμως να οδηγήσουν στην κατάρρευση με τέτοιες αποφάσεις την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να κλείσει το Κέντρο Υγείας Βάρδας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου μας εν μέσω πανδημίας. Ελπίζουμε λοιπόν, ότι δε θα ικανοποιηθεί το αίτημα που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας προς την 6η ΥΠΕ».

«Σε λάθος δρόμο» σχολίασε πως κινείται η πρόταση για εναλλάξ εφημερία των Κέντρων Υγείας, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κ.Υ. Σιμόπουλου Βαγγέλης Δημητρόπουλος με ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κ.Υ. Σιμόπουλου, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, με ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια, σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΣ του Γ.Ν. Ηλείας, την χαρακτήρισε «μη πρέπουσα» και έγραψε χαρακτηριστικά: «…βλέπω σε λάθος δρόμο και μη πρέπουσα την τοποθέτηση για εναλλάξ εφημερία των Κέντρων υγείας της Ηλείας, σαν έσχατη λύση ενίσχυσης των Νοσοκομείων με Γενικούς Ιατρούς και Ιατρούς υπαίθρου που θα επιφέρει το μέτρο αυτό. Αντιθέτως η πρόταση μου ως Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Υγείας, είναι επιτάχυνση των εκκρεμών διορισμών και να γίνει ένας έλεγχος στο δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς εφημερίας και εφημέρευσης των γιατρών των Νοσοκομείων. Ισοκατανομή σε εφημερίες ΟΛΩΝ, όχι ανισότητες, εγώ δέκα και εσύ 6 κτλ εφημερίες και κατάργηση περιορισμών σε οικονομικά θέματα και οριζόντιες περικοπές. Η πανδημία μας θέλει όλους εκεί στη μάχη και όχι κρυφτούλι ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος