FOLLOW US: facebook twitter

Όταν ζεις χωρίς ελπίδα όπου Γης είναι πατρίδα

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Βαλίτσες για την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος ετοιμάσει ένας στους πέντε ενήλικες κατοίκους της ελληνικής επικράτειας, αφήνοντας πίσω τον τόπο διαμονής του καθώς θεωρεί ότι οι προοπτικές του εκεί είναι περιορισμένες, αν και η περιοχή του θα μπορούσε να του προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή.

Την ίδια στιγμή ένας στους δύο γονείς έχει ήδη αποχαιρετήσει το παιδί του, το οποίο άφησε ή αφήνει τον τόπο κατοικίας του κυρίως λόγω της υποβάθμισης της περιοχής του. Αυτά είναι τα βασικά -όσο και εκκωφαντικά- συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ και της εταιρείας Κάπα Research για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, καθώς και τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών γύρω από το φλέγον ζήτημα.

Από την έρευνα αναδεικνύεται ένα υπό διαμόρφωση μεγάλο κύμα φυγής -ιδίως στους νέους των ημιαστικών και αγροτικών περιοχών της χώρας- το οποίο μοιάζει βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε μελλοντικό πρόβλημα της χώρας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι -αν όχι ολη η Ελλάδα- πλήθος περιοχών της επικράτειάς της «διώχνουν τα παιδιά τους» και όσοι ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους αισθάνονται ότι ο τόπος τους έχει δυνατότητες που ωστόσο μένουν αναξιοποίητες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος