FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Όταν τα φαινόμενα απατούν…

Ημερομηνία: 27-09-2021 | Συντάκτης:

Το συνεχιζόμενο μικρό καλοκαιράκι στο «φεύγα» του Σεπτέμβρη, σε προδιαθέτει για όμορφες καλημέρες και σου φτιάχνει την μέρα, παρότι το γενικότερο «περιβάλλον» της καθημερινότητας δεν στέλνει και τα πιο αισιόδοξα μηνύματα! Ίσα- ίσα, λειτουργεί  ως προάγγελος των δύσκολων ημερών που έρχονται και που «χτυπάνε» αλύπητα κυρίως την τσέπη μας, γιατί όπως και να το κάνουμε μέρα μπαίνει , μέρα βγαίνει ο μισθός και η σύνταξη παραμένουν στα τάρταρα κι όσο και να προσπαθείς να «ξεχειλώσεις» τον βασικό των 650 ευρώ, ο άτιμος δεν ξεχειλώνει με τίποτα! Ανατιμήσεις, ακρίβεια, όλα στα ύψη, από το ψωμάκι μέχρι τον καφέ και το  σουβλάκι, ενώ σε λίγο καιρό θα αντιληφθούμε ότι το καλάθι του σούπερ μάρκετ για να γεμίσει όπως παλιότερα με τα απαραίτητα, θα θέλει μέχρι και 150 ευρώ το μήνα παραπάνω!

Κι από πού θα βγάλεις τη διαφορά; Να σας πω εγώ! Από πουθενά! Θα αναγκαστείς να περιορίσεις κι άλλο τις καταναλωτικές του ανάγκες με… μισοάδειο καλάθι για να μπορέσεις να ισοφαρίσεις τις ανατιμήσεις με το μηνιάτικο του που παραμένει σταθερό, γιατί όλες οι άλλες πολυδιαφημισμένες «μειώσεις» είναι απλά… μυθεύματα! Και δεν συζητάμε για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του κάθε νοικοκυριού, τις δαπάνες για την ενέργεια, , τα καύσιμα που φτάσανε στα ύψη, το ρεύμα που  από δημόσιο κοινωνικό αγαθό θα γίνει δαπάνη πολυτελείας, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση ξεπουλάει και τη ΔΕΗ, αυτό που μας μάρανε είναι η… έκπτωση των 4 ευρώ στο λογαριασμό του ρεύματος που ήδη με τις αυξήσεις έχεις πληρώσει υπερδιπλάσια!  Θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η χώρα βαδίζει σταθερά στον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων  και της ακρίβειας, απόρροια των πολιτικών που ακολουθεί με… συνέπεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Ρωτήσατε μήπως το γονιό τώρα που ξεκίνησε η προετοιμασία των παιδιών του για το σχολείο, πόσα χρήματα θα πρέπει να «επενδύσει» στη δωρεάν παιδεία στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για να αντιληφθείτε τι «πονοκέφαλος» είναι αυτός και τι ζόρι τραβάνε; Κατοστάρικα για σχολικά, φροντιστήρια, ρούχα και παπούτσια άθλησης και σχολικά, εξωσχολικές δραστηριότητες για να πάψει το παιδί να νυχτοξημερώνεται στο διαδίκτυο και να ζει μια ζωή κανονική; Τι να μας κάνει λοιπόν το «καλάθι» της ΔΕΘ που μοιράζει μόνο υποσχέσεις με φόντο μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και με παροχές για συγκεκριμένα βαλάντια που δεν είναι ούτε το δικό μου ούτε το δικό σας;

Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν για μια ακόμα χρονιά στη σκιά της πανδημίας που μας έχει σακατέψει και ψυχολογικά και οικονομικά με τους αδέξιους κυβερνητικούς χειρισμούς της κατάστασης! Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να κάνει… πάρτι στα σχολεία κι όσο κι αν τα παιδιά έμαθαν πια να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της πρόληψης, οι ειδικοί λένε ότι το τέταρτο κύμα πανδημίας θα χτυπήσει στα τέλη Οκτώβρη με επίκεντρο τα σχολεία και τον φόβο να χτυπάει «κόκκινο»! Και μπροστά σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον για την υγεία μας, έχουμε και τα περιστατικά αρνητών αντιεμβολιαστών όχι εκείνων που έχουν θέση και άποψη για τον μη εμβολιασμό τους, αλλά κάποιων κατευθυνόμενων μέσα από σκοτεινά πολιτικά και οικονομικά κέντρα που φτάνουν και στα όρια του γελοίου αλλά και επικίνδυνου ταυτόχρονα! Και βεβαίως τα περισσότερα προτρέπουν αφελείς μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης!

Και στους χρήστες του διαδικτύου είναι γνωστοί αυτοί οι κύκλοι, απλά γιατί δεν κρύβονται! Κι ήθελε πολύ σκέψη το πράμα για να δώσει εντολή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ς την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών συγκεκριμένων ιστοσελίδων και λογαριασμών που κάνουν προπαγάνδα κατά της δημόσιας υγείας και γεννούν φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε τις τελευταίες μέρες! Μάλιστα γίνεται και μια προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σε ορισμένες περιπτώσεις όπου τους ζητούνται χρήματα για να καλύψουν τάχα μου εξώδικες δηλώσεις κατά του εμβολιασμού πείθοντας τους ότι θα βγάλουν… εκατομμύρια από αποζημιώσεις κατόπιν μηνύσεων! Γιατί δυστυχώς αφελείς θα υπάρχουν πάντα! Και το πι επικίνδυνο όλων είναι ότι κάτω  από διάφορες σκοτεινές τακτικές επωάζεται το «αυγό του φιδιού»!! Δεν είναι λοιπόν όλα για γέλια, όσο γελοία και να μοιάζουν ορισμένα φαινόμενα!! Είναι απλά επικίνδυνα γιατί συνήθως τα φαινόμενα απατούν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος