FOLLOW US: facebook twitter

Όταν ραγίζει …το γυαλί

Ημερομηνία: 12-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες βδομάδες από τότε που τα προσφιλή ΜΜΕ της Λίστας Πέτσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το νέο εργασιακό του Χατζηδάκη είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στους εργαζόμενους εδώ και έναν αιώνα. Απ΄ όταν έβγαινε  στα κανάλια ο κ Χατζηδάκης  και μιλούσε για χαρούμενους μισθωτούς που θα σπεύδουν ενθουσιασμένοι να δουλεύουν δεκάωρα, για να τα πληρώνονται ύστερα σε ρεπό και να μαζεύουν τις ελιές.

Και όταν το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με λίγες κινητοποιήσεις, κυβέρνηση και ΜΜΕ πανηγύριζαν. Δημοσιολογούντες και επικοινωνιολόγοι έγραφαν ότι ο Χατζηδάκης κέρδισε τη «μητέρα όλων μαχών», γιατί έπεισε τους πολίτες.

Ωστόσο, η έρευνα της MRB που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, διαλύει αυτή τη μαγική εικόνα. Ο κόσμος δεν έχαψε το παραμύθι τους:

Το εργασιακό του Χατζηδάκη συγκεντρώνει 55,6% αρνητικές αξιολογήσεις και μόλις 13,4% θετικές. Το 53,8% θεωρεί ότι ευνοεί τους εργοδότες και μόνο το 4,2% τους εργαζομένους.

Ούτε τους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν έπεισαν, αφού το 30% το απορρίπτουν, σχεδόν όσοι το εγκρίνουν (30,3%).

Γιατί και η προπαγάνδα έχει τα όρια της. Όσοι έχουν δουλέψει έστω και μια μέρα στη ζωή τους, δηλαδή όχι ο Χατζηδάκης, ξέρουν ότι ο εργαζόμενος δεν διαπραγματεύεται επί ίσοιςόροις με τον εργοδότη και ότι αν προσθέσεις δύο ώρες τζάμπα εργασίας στο οκτάωρο, παύει να είναι οκτάωρο και γίνεται δεκάωρο.

Κάποτε όμως ραγίζει το γυαλί. Γιατί μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. Οι αρνητικές επιπτώσεις των κυβερνητικών πολιτικών για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού συσσωρεύονται διαρκώς, σε σημείο που η μηντιακή υπεροπλία και η προπαγάνδα να μην μπορούν να τα κρύψουν. Η επικοινωνιακή ασπίδα της κυβέρνησης εμφανίζει ρωγμές και η απόσταση ανάμεσα στη δύσκολη πραγματικότητα για την πλειονότητα του κόσμου και στη μαγική εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ μεγαλώνει όλο και περισσότερο, προκαλώντας θυμό (το 45,3% δηλώνει ότι αισθάνεται οργή στην ίδια δημοσκόπηση της MRB).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος