FOLLOW US: facebook twitter

Όταν οι έσχατοι έσονται πρώτοι

Ημερομηνία: 26-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

«μπλά, μπλά, μπλά Δημοκρατία

μπλά μπλά, μπλά με εκλέξανε»

Διονύσης Σαββόπουλος

 

(Τοποθέτηση της «ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» για τα συμβάντα στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας)

Στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου μας η παράταξή μας «Νέα Ιατρική Κίνηση» κατέλαβε πέντε (5) έδρες και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη.

Η δεύτερη κατά σειράν παράταξη κατέλαβε τέσσερις (4) έδρες και η τρίτη δύο (2) έδρες και μάλιστα την δεύτερη έδρα μετά την 3η κατανομή.

Κατά την ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. στην θέση του Προέδρου αναδείχθηκε ο επικεφαλής της…τρίτης κατά σειράν παράταξης κ. Ν. Κατσαρός, τις δε λοιπές θέσεις του προεδρείου κατέλαβαν μόνο μέλη της δεύτερης και τρίτης παράταξης, ενώ η δική μας (παρ’ ότι πρώτη) κατέλαβε τις θέσεις των…απλών μελών!!!

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στις εκλογές του 2014, οι οποίες μάλιστα είχαν, σε βάθος χρόνου, παραγάγει δυο (2) Προέδρους με μισή (!!!) ανά έκαστον θητεία.

Ο ένας εξ αυτών ήταν ο σημερινός εκλεγείς πρόεδρος κ. Ν. Κατσαρός, του οποίου η παράταξη είχε εκλεγεί και τότε τρίτη, δηλαδή τελευταία, κατά σειράν.

Είναι ο ίδιος κ. Ν. Κατσαρός που στην μέση ακριβώς της προηγούμενης θητείας του είχε παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους» και την θέση του κατέλαβε (εντελώς συμπτωματικά) ο τότε επικεφαλής της δεύτερης κατά σειράν παράταξης. Για να πληρωθεί το ρηθέν ότι pacta sunt servanda (τα προσυμφωνημένα πρέπει να τηρούνται).

Είχαμε και τότε καταγγείλει αυτά τα πρωτόγνωρα γεγονότα και είχαμε ομιλήσει για ωμή διανομή καρεκλών και αξιωμάτων, για ευτελισμό και παρωδία της εκλογικής διαδικασίας, για μπανανική αντίληψη περί δημοκρατίας, για ανωμαλία, εκτροπή και φαλκίδευση της βούλησης του εκλογικού σώματος. Με σκοπό να αποτρέψουμε για το μέλλον τέτοια φαινόμενα τερατογενέσεων και πολιτικών νεοπλασιών.

Διότι, πρωτίστως, αυτά τα φαινόμενα θεωρούμε ότι προσβάλλουν το κύρος, την θεσμική οντότητα και τη σοβαρότητα ενός επιστημονικού Συλλόγου με ιδιαιτέρως βαρύνουσα θέση και σημαντικότατη αποστολή, δηλαδή στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε Ιατρικό Σύλλογο.

Φαίνεται, εκ των πραγμάτων, ότι διαψευστήκαμε.

Φαίνεται ότι ήταν λάθος μας να πιστεύουμε ότι στην δημοκρατία κυβερνά η πρωτογενής πλειοψηφία.

Αυτή δηλαδή που αναδεικνύει ευθέως η κάλπη και όχι ένα κάλπικο και παραποιημένο συνονθύλευμα τεχνητά συγκολλημένων μειοψηφιών.

Που, ενώ υποτίθεται ότι προεκλογικά διακρίνονται μεταξύ τους από διαφορετικά προγράμματα, διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις και διαφορετικές αντιλήψεις περί του πρακτέου, μετεκλογικά, και

πριν αλέκτορα φωνήσαι, αποσύρονται πίσω από τις βαριές κουρτίνες για να διαμοιράσουν ιμάτια, καρέκλες και αξιώματα.

Απαρνούμενοι τρις και τετράκις ό,τι προ τω/εκλογών διακήρυτταν, διατυμπάνιζαν ή προσποιούνταν ότι ενστερνίζονταν.

«Μας την έφεραν» λοιπόν και πάλι οι μειοψηφίσαντες.

Όντες πιστοί και ασορτί στο νέο δόγμα που πρεσβεύουν οι περιστασιακοί ένοικοι της σύγχρονης εξουσίας: ότι ο πρώτος και ο άριστος είναι τίποτα, ενώ οι δεύτερος και τρίτος είναι τα πάντα.

Αρκεί οι τελευταίοι να «συνεργασθούν».

Μία πρόγευση δηλαδή του τι πρόκειται να επακολουθήσει στους δήμους και στις περιφέρειες μετά τις εκλογές του Μαϊου 2019, όταν τα ετερόκλητα σχήματα θα «συνεργάζονται» – συναλλάσσονται

βουλιμικά για την κατάληψη μιας καρέκλας έμμισθου αντιδημάρχου ή αντιπεριφερειάρχη.

«Μας την έφεραν» λοιπόν, και προφανώς θριαμβολογούν και πάλι για την «αποτελεσματικότητα» της τακτικής τους. Μη αντιλαμβανόμενοι ότι στην ουσία «δεν την έφεραν» σε εμάς, αλλά στον ίδιο τον θεσμικό φορέα, τα ηνία του οποίου ανέλαβαν και πάλι εν κρυπτώ και παραβύστω, μη διαθέτοντας την παραμικρή ηθική, πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση.

Χωρίς περίσκεψη και κυρίως χωρίς αιδώ!!

Σε ό,τι μας αφορά δεν μας μένει παρά να εκφράσουμε και από αυτήν εδώ την θέση ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας που για μία ακόμη φορά μας εμπιστεύτηκαν, μας τίμησαν και

μας ανέδειξαν πλειοψηφούσα πρώτη δύναμη στον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου – Ολυμπίας.

Και να διαβεβαιώσουμε πάντες ότι ακόμη και ως απλά μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας θα δώσουμε και πάλι τον καλλίτερο εαυτό μας για να προασπίσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας στο πλευρό του

πάσχοντος συμπολίτη μας, όποιος και αν είναι, ό,τι και αν πιστεύει.

Σ’ αυτό δεν θα μας εμποδίσει τίποτα και κανένας.

Όσο για τους συγκολλημένους συναδέλφους μας, ευχόμαστε να συνεχίσουν την ένδοξη πορεία που εχάραξαν και ακολούθησαν κατά την προηγούμενη μισή – μισή (fifty-fifty) θητεία τους.

Εμείς δεν θα αντιταχθούμε, ούτε θα προσπαθήσουμε να διαρρήξουμε αυτήν την στερεά συγκόλληση που μαρτυρά και τις στέρεες αρχές τους.

Αλλωστε πιστεύουμε ακραδάντως στην αναντίρρητη αλήθεια ότι «ους η καρέκλα συνέζευξεν άνθρωπος μη χωριζέτω».

 

Για την Ν.Ι.ΚΙ

1)  Κόρδας Αλέξης

2 ) Γκανταΐφης Νικόλαος

3)  Τερζόπουλος Νικόλαος

4) Σωτηρόπουλος Βασίλειος

5) Κολοβός Δημήτριος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος