FOLLOW US: facebook twitter

Όταν ο Μαργαρίτης Σχοινάς έλεγε πόσο «σημαντική» είναι η Συμφωνία των Πρεσπών

Ημερομηνία: 12-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Του Δημήτρη Τερζή

Τον περασμένο Ιανουάριο ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωνε πόσο «σημαντική» ήταν η συμφωνία των Πρεσπών, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση -από τότε- με το εθνικιστικό παραλήρημα και την πατριδοκαπηλία που επεδείκνυε η Ν.Δ. στο εσωτερικό της χώρας.

Ο κ. Σχοινάς είχε επισημάνει τότε πως πρόκειται για μια συμφωνία που επιλύει μία από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και δίνει την ευκαιρία να ξεπεραστεί το παρελθόν και να υπάρξει συμφιλίωση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Τώρα που βρίσκεται σε μια ακόμα πιο καίρια θέση στις Βρυξέλλες, θα μπορούσε να του ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης να εξηγήσει στο πανελλήνιο πως ακριβώς συνέβαλε η Κομισιόν στην ανταλλαγή την οποία κατήγγειλε τότε ο νυν πρωθυπουργός. Όλοι θυμόμαστε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε πει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη συμφωνία για να πάρει ως αντάλλαγμα την μη περικοπή των συντάξεων. Δικός του άνθρωπος είναι ο κ. Σχοινάς, επιλογή του είναι, φαντάζομαι πως θα τον ακούσει και θα δώσει στη δημοσιότητα τις απαιτούμενες εξηγήσεις.

Υπάρχει βέβαια και το -σοβαρό- ενδεχόμενο ο κ. Σχοινάς να μην πει τίποτε γιατί απλώς δεν υπάρχει τίποτε να πει. Το μόνο που απομένει είναι η τεράστια «κωλοτούμπα» της Ν.Δ. που δίχασε τον λαό επί μήνες, επενδύοντας στον φτηνό λαϊκισμό και στην πατριδοκαπηλία.

Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο από τον κ. Σχοινά. Ο σκοπός αγίασε τα μέσα, έγινε πρωθυπουργός, ζήτω η Βόρεια Μακεδονία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος