FOLLOW US: facebook twitter

Όταν ο έρωτας ανατρέπει τη λογική…: Απολαυστικοί Αιμ. Χειλάκης και Βλαδίμηρος Κυριακίδης στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 12-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare το «Όνειρο θερινής νύκτας» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, απόλαυσε το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο Ήλιδας, το θεατρόφιλο κοινό της Ηλείας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, τη φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Εξαιρετικός ο Αιμίλιος Χειλάκης που ανέλαβε τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον αλλά και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που ερμήνευσε τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Η Αθηνά Μαξίμου στο ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας και ο Μιχάλης Σαράντης στον εμβληματικό Πουκ ενώ και οι νεαροί εραστές που ερμήνευσαν ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και η Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη, απλά υπέροχοι. Εξίσου όμως απολαυστικοί και οι «μάστοροι»  Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος