FOLLOW US: facebook twitter

Όταν ο Αλφειός ερωτεύτηκε την Αρέθουσα…: Η Ν. Ζουμή και η Κοινσεπ Ανεμοχωρίου «Ανιγριάδες Νύμφες» χορογραφούν έργο του Γ. Βούκανου

Ημερομηνία: 08-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Το μύθο του Αλφειού και της νύμφης Αρέθουσας, με ένα καλλιτεχνικό θέαμα που θα εντυπωσιάσει, χορογράφησε  πάνω σε ένα μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου, η καθηγήτρια χορού Νατάσσα Ζουμή  με την εθελοντική συμμετοχή μαθητριών χορού, στην  πρώτη ανεπίσημη εμφάνιση της  Κοινσεπ Ανεμοχωρίου «Ανιγριάδες Νύμφες», της οποίας είναι μέλος. Η χορογραφία βιντεοσκοπήθηκε στο  ειδυλλιακό τοπίο του  Καϊάφα και έχει σαν στόχο την ιστορική και τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και σώμα νερού

Η κ. Νατάσσα Ζουμή μιλώντας στην Πρωινή για το συγκεκριμένο πρότζκετ  ανέφερε σχετικά:

«Η χορογραφία δημιουργήθηκε κατά παραγγελία επ” αφορμή την επικείμενη αδελφοποιηση δήμου Πύργου και Συρακουσών, που θα γινόταν στις 25 Σεπτεμβρίου αλλά δυστυχώς τα μέτρα της πανδημίας μας πρόλαβαν από την Ιταλία αυτή τη φορά! Η ιστορία ήταν βασισμένη στον μύθο της νύμφης Αρέθουσας και του ποταμού Αλφειού που είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο πόλεων! Η νύμφη Αρέθουσα ζούσε στην περιοχή του ποταμού Αλφειού όπου αυτός κυνηγός και θεός ποταμός ο ίδιος, την ερωτεύτηκε αλλά η ίδια αρνούμενη τον έρωτά του και θέλοντας την ελευθερία της βούτηξε στα νερά του Ιονίου όπου αναδύθηκε σαν πηγή γλυκού νερού στις Συρακούσες! Ο ίδιος ο Αλφειός λέγεται κατά τον μύθο, πως την ακολούθησε για να την συναντήσει!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Έτσι έχουμε μια περίεργη μίξη Αλμυρού – γλυκού νερού που ενώνονται για να υμνήσουν τον ασύνδετο έρωτα! Οι Συρακούσες έχουν πηγή με το όνομα Αρέθουσα και γιορτάζουν το όνομα του Αλφειού ως Αγίου στις 10 Μάη. Επίσης γλυπτό που απεικονίζει την συνάντηση αυτή κοσμεί πλατεία της πόλης των Συρακουσών.  Την συνολική διοργάνωση της αδελφοποίησης πρότεινε και έφερε εις πέρας η Κοινσεπ Ανιγριαδες νύμφες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον δήμο Πύργου. Η όλη ιδέα και υλοποίηση ήταν κάτω από την αιγίδα του ΕΟΤ και φυσικά πρωτοστάτης ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Βουκανος, ο οποίος διέθεσε το μουσικό του έργο όπου και βασίστηκε η όλη χορογραφία! Επιπλέον ο μύθος στηρίχτηκε συγγραφικά με παιδικό παραμύθι γραμμένο από την εκπαιδευτικό Έφη Παναγοπούλου!. Η συνολική χορογραφία που θα προβληθεί μέσω βίντεο, χορογραφηθηκε από εμένα  και συμμετείχαν εθελοντικά μαθήτριες και σπουδάστριες χορού με όραμα την δημιουργία πολιτιστικού προϊόντος με ταυτότητα προερχόμενη από την πόλη του Πύργου και σκοπό την ανάδειξη ιστορικά και τουριστικά της περιοχής μας! Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Αρέστη.»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Η  κ. Ζουμή για την συνεργασία τους με τον Γιώργο Βούκανο ανέφερε ότι « Το ταξίδι της μικρής Αρέθουσας στάθηκε η αφορμή για να βρεθούμε και να σχεδιάσουμε προγράμματα και εργασίες που δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρωθούν με τις μεταβλητές που εμφανίστηκαν!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μας πήρε από το χέρι και μας γνώρισε μεταξύ μας, μας ταξίδεψε σε συναυλίες του, μας οδήγησε σε μέρη φυσικής και ιστορικής σπουδαιότητας, μας έβαλε σε διαδικασία δημιουργικής έκφρασης σε καιρό μοναξιάς και απομόνωσης και το πιο σημαντικό, μας έβαλε να υποσχεθούμε πως θα παλέψουμε για να πάρει σάρκα και οστά η καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά με ταυτότητα που θα γεννηθεί στον τόπο μας! Τον ευχαριστούμε!”

Απο την πλευρά του ο Γιώργος Βούκανος τόνισε ότι το συγκεκριμένο  πρότζεκτ  πρόκειται να μεταμορφωθεί σε μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση του χρόνου το καλοκαίρι σε κείμενα της Έφης Παναγοπούλου και μουσική του ιδίου, παράσταση που είχε προγραμματιστεί αρχικά για φέτος αλλά λόγω κόβιντ δεν μπόρεσε να γίνει. Έτσι, σε πρώτη φάση με το  βίντεο αυτό,  στην ουσία εγκαινιάζει την συνεργασία του με την Κοινσεπ Ανιγριαδες νύμφες,   και την Νατάσσα Ζουμή και θα λειτουργήσει διαφημιστικά για την περιοχή μας ως προπομπός της παράστασης που θα ακολουθήσει.  Δήλωσε ενθουσιασμένος από την χορογραφία, περιμένει και ο ίδιος να δει το βίντεο και ευχαρίστησε την Νατάσσα Ζουμή και την Κοινσεπ  Ανιγριάδες Νύμφες για την τιμή που του έκαναν να ντύσουν την μουσική του με την εξαίρετη αυτή χορογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Νατάσσα Ζουμή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος