FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία: Ως έγκλημα ερευνά η Δικαιοσύνη τον θάνατο του Β. Κοτρέτσου

Ημερομηνία: 11-04-2022 | Συντάκτης:

-Δίωξη κατ΄ αγνώστων για ανθρωποκτονία από δόλο άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ως έγκλημα ερευνά πλέον η δικαιοσύνη τον θάνατο του 58χρονου δημοτικού υπαλλήλου Βασίλη Κοτρέτσου στις 16 Αυγούστου του 2020 έπειτα από παράσυρση στον επαρχιακό δρόμο Σκουροχωρίου-Κάστας και πτώση σε αρδευτικό κανάλι βάθους δύο μέτρων, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας άσκησε δίωξη κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και φυγή οδηγού με εγκατάλειψη παθόντος, όπως αναφέρει το anikolouli.gr, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις με πρώτη την αδελφή του θύματος.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο άτυχος Βασίλης Κοτρέτσος υπέστη αργό και βασανιστικό θάνατο, καθώς η σορός του εντοπίστηκε μέσα σε κανάλι κοντά στον επαρχιακό δρόμο Κάστας-Σκουροχωρίου από διερχόμενο πολίτη, καθώς φαίνεται ότι ο άνθρωπος ψυχορραγούσε αβοήθητος για ώρες μέχρι να ξεψυχήσει, ενώ αν είχε κληθεί ασθενοφόρο, θα είχε πιθανότητες να παλέψει για τη ζωή του. Ο θάνατός του επήλθε από αιμορραγία εξαιτίας πολλαπλών κακώσεων στον θώρακα, στην κεφαλή και στον αυχένα όπως προκύπτει από τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε το πρωί της Δευτέρας ο ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης, και πιθανότατα άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής, περίπου εντός 10 με 12 ώρες από την ώρα που εντοπίστηκε στο κανάλι, καθώς διαπιστώθηκε σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, τέλεια πτωματική ακαμψία.

Ο άτυχος 58χρονος έφερε πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, εξάρθρωμα στους θωρακικούς (θ1 και θ2) και πιθανόν και στον αυχένα, καθώς και τραύμα στο μέτωπο, το οποίο όμως πιθανότατα δεν προήλθε από εξωτερικό όργανο αλλά μάλλον από την πτώση του.

Οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις, σε συνδυασμό με συναφή ευρήματα όπως εκδορές και τραύματα από τριβή, οδήγησαν τις αστυνομικές αρχές της Ηλείας στον άμεσο σχηματισμό δικογραφίας για θανάσιμο τραυματισμό, καθώς από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου και της Τροχαίας Πύργου καταγράφηκαν ίχνη τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη από κάποιον ασυνείδητο οδηγό! Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το θύμα παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ύστερα από μετωπική σύγκρουση, και δέχθηκε σφοδρότατο χτύπημα στον θώρακα και στην κοιλιά, με συνέπεια είτε να εκσφενδονιστεί είτε να συρθεί στο οδόστρωμα και στη συνέχεια να καταλήξει στο κανάλι. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η εκδοχή να τον έριξαν μέσα στο κανάλι μετά τον τραυματισμό του. Το χτύπημα στον θώρακα φαίνεται ότι ήταν συντριπτικό για τη σπονδυλική του στήλη και καθοριστικό για τη ζωή του, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος