FOLLOW US: facebook twitter

Ωρομίσθιοι που χάνουν τα 800 ευρώ

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ και ωδείων που λόγω των κακοδαιμονιών που επί χρόνια σέρνει μαζί του το σύστημα, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα επιβίωσης.

Χωρίς σύμβαση

Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές στα δημόσια ΙΕΚ εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν το παρανοϊκό σύστημα να δουλεύουν για ολόκληρα εξάμηνα χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση, όσο δε για τις πληρωμές, ποτέ δεν γίνονται στην ώρα τους.

Το ζήτημα έχουν γνωστοποιήσει στον υπουργό Εργασίας με σειρά επιστολών οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ενηλίκων, που στην πλειονότητά τους είναι πτυχιούχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών και οι οποίοι ζητούν να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει το ζήτημα.
Εγκλωβισμένοι είναι όμως και οι ωρομίσθιοι καθηγητές μουσικής, που συμπληρώνουν το πενιχρό τους εισόδημα από τα δημοτικά ωδεία με κάποιες επιπλέον ώρες σε ιδιωτικά ωδεία, καθώς το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τους εμφανίζει ως εν ενεργεία απασχολούμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έστω κι εάν αυτή η απασχόληση αντιστοιχεί σε ελάχιστες αποδοχές, τις οποίες μάλιστα δεν γνωρίζουν καν αν θα πληρωθούν.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος