FOLLOW US: facebook twitter

Ορκίστηκε η νέα Βουλή: Οι συναντήσεις, οι χειραψίες και τα πηγαδάκια (pics)

Ημερομηνία: 17-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου και τα παρελειπόμενα

ΟρκωμοσίαΒουλή: Σ’ ένα κλίμα λιγότερο στομφώδες αλλά με όλη την επισημότητα και τη διακριτική λάμψη του Κοινοβουλίου, ορκίστηκε πριν από λίγο η Βουλή με τη νέα της σύνθεση. Οι εντυπωσιακές προσελεύσεις μέσα σ’ ένα σχεδόν φθινοπωρινό σκηνικό έδωσαν το στίγμα της καινούργιας αρχής με παρουσίες που ξεχώρισαν, συγκρατημένες δηλώσεις, παραμικρές κινήσεις που μεγεθύνθηκαν για να δώσουν μηνύματα.

Όσα μέλη της νέας Βουλής αλλά και της κυβέρνησης δέχθηκαν να κάνουν δηλώσεις είπαν σε όλους τους τόνους ότι τους περιμένει «πολλή δουλειά». Ανάλογο όμως ήταν το μότο και των νεοεκλεγέντων βουλευτών όλων των κομμάτων.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Γιώργος Βαρεμένος και μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο, ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος τον οποίο επέλεξαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, ο όρκος στο Κοράνι για τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές και ο πολιτικός όρκος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 με λίγες εξαιρέσεις..

Πολιτικό όρκο επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ στις εξαιρέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ορκίστηκαν με θρησκευτικό ήταν οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Τρύφων Αλεξιάδης.

Η τελετή στην Αίθουσα της Ολομέλειας ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.40 ενώ μετά την ορκωμοσία οι βουλευτές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα 51 του ισογείου για υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας και την παραλαβή ενημερωτικού φακέλου.

Οι προσελεύσεις ξεκίνησαν από τις 10.00 το πρωί και μεταξύ αυτών ξεχώρισαν αναπόφευκτα οι γυναικείες παρουσίες. Η νεοεκλεγείσα Ραλλία Χρηστίδου ήταν η μόνη που επέλεξε να φθάσει στη Βουλή με μηχανή, μια μέρα που έτσι κι αλλιώς δεν προσφερόταν για δίτροχες μετακινήσεις ακόμη και για τους πιο φανατικούς easy riders.

Στυλιστικά έλαμψαν η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Νόνη Δούνια, η Κατερίνα Μονογυιού, η Άννα Καραμανλή αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Έφη Αχτσιόγλου και η ντυμένη στα μαύρα Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου έφθασε στη Βουλή με τη σύζυγο και τον επτά μηνών γιο τους που όπως είπε έχει πάει τρεις φορές στην κάλπη και τώρα ήρθε και στο Κοινοβούλιο.

Η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου έφθασε ξεχωριστά από τον σύζυγό της λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα συνοδεύοντας κανονικά τον νεοεκλεγέντα Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου ανοίγει το δρόμο για την πρόοδο των προγραμματισμένων διαδικασιών.

Αύριο στις 10.30 θα ακολουθήσει συνεδρίαση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής κι έπειτα των αντιπροέδρων και κοσμητόρων.

Πώς θα κάθονται στα έδρανα οι νέοι βουλευτές 

Με βάση τη νέα χωροτοξία της Ολομέλειας η ΝΔ κατέλαβε τις δύο δεξιές πτέρυγες, το ΚΙΝΑΛ την κεντρική και πίσω του τοποθετήθηκε η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου ενώ την κεντροαριστερή πτέρυγα κατέλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πίσω του τo ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Στην αριστερή πτέρυγα σταθερά βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάθισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάθισε δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη. Στα μπροστινά έδρανα της ΝΔ κάθισε η Ντόρα Μπακογιάννη και στη διπλανή πτέρυγα η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Θανάσης Μπούρας και ο νέος γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης.

Πρώτο «θρανίο» στο ΚΙΝΑΛ είχαν η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Παπανδρέςου ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Βούτσης και ο Βασίλης Βασιλικός που μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας με το καπέλο του και το έβγαλε λίγο πριν την ορκωμοσία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πρώτη σειρά των εδράνων που κατέλαβε το κόμμα του κάθισε δίπλα στη Σοφία Σακοράφα και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία της Βουλής:

4855819.jpg

4855825.jpg

4855829.jpg

4855833.jpg

4855859.jpg

4855727.jpg

4855784.jpg

4855780.jpg

4855778.jpg

4855725.jpg

4855675.jpg

4855677.jpg


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος