FOLLOW US: facebook twitter

Οριστική «ταφόπλακα» στο ΤΕΦΑΑ Πύργου!

Ημερομηνία: 12-02-2020 | Συντάκτης:
Πήρε ΦΕΚ η διαγραφή του και από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία από τα Μηχανογραφικά 2020

Με τον πιο επίσημο τρόπο, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που δημοσιεύτηκε πλέον και στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 7 Φεβρουαρίου 2020 και έλαβε ΦΕΚ, καταργούνται και διαγράφονται από το Μηχανογραφικό 2020 , τα 37 Πανεπιστημιακά τμήματα που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και το πολυσυζητημένο ΤΕΦΑΑ Πύργου.

Το Πανεπιστημιακό τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΠΥΡΓΟΣ) ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ ( όπως είναι η ονομασία του), διαγράφεται και από τα τέσσερα Επιστημονικά πεδία του Μηχανογραφικού 2020 και έτσι το ΤΕΦΑΑ και με ΦΕΚ έγινε πλέον παρελθόν για την πόλη του Πύργου. Η τελευταία αυτή πράξη της οριστικής κατάργησης του ΤΕΦΑΑ, ακολουθεί την ψήφιση από την Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου της κυρίας Κεραμέως για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου όμως γινόταν λόγος για αναστολή λειτουργίας του τμήματος του ΤΕΦΑΑ με το επιχείρημα ότι μαζί με τα άλλα 36 τμήματα σε όλη τη χώρα δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν σε βάθος χρόνου.

Η διαγραφή του ΤΕΦΑΑ από το Μηχανογραφικό του 2020 ήταν αναμενόμενη, ωστόσο για να ξαναμπεί πλέον σε τροχιά και μόνο συζητήσεων η μελλοντική επαναλειτουργία του, παρότι το Παν/μιο Πατρών έχει ενημερώσει το δήμο Πύργου ότι αντιμετωπίζει θετικά την λειτουργία του εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές, φαντάζει πλέον σχεδόν απίθανο! Αν δεν υπάρξει ανάλογη κινητοποίηση του δήμου Πύργου, η «ταφόπλακα» του ΤΕΦΑΑ είναι πλέον δεδομένη!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος