FOLLOW US: facebook twitter

Ορισμό των ευπαθών ομάδων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία: 04-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τον συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων, ώστε οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μπορούν να κάνουν χρήση των προστατευτικών έκτακτων μέτρων.

Σε ερώτηση προχώρησαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Ανδρέας Ξανθός, Έφη Αχτσιόγλου και Μερόπη Τζούφη προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, με θέμα «Απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο του κορονοϊού οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Στην εν λόγω ερώτηση οι βουλευτές ζητούν τον συντονισμό των υπουργών για τον ορισμό των ευπαθών ομάδων έναντι του κορονοϊού, ώστε οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε αυτές να μπορούν να κάνουν χρήση των προστατευτικών έκτακτων μέτρων.

Συγκεκριμένα, ζητούν να συντονισθούν άμεσα τα δύο υπουργεία για να εκδοθεί πλήρης κατάλογος των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν από τον κορονοϊό ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε αυτές να προστατευτούν κάνοντας χρήση των έκτακτων μέτρων. Συγχρόνως ζητείται να ελέγχεται, μέσω ΣΕΠΕ, η τήρηση, από τους εργοδότες, των νόμιμων προβλεπόμενων μέτρων προστασίας των εργαζομένων τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος