FOLLOW US: facebook twitter

«Ωριμότητα δράσεων, καινοτόμες πρακτικές και αποτελεσματικότητα»

Ημερομηνία: 16-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η αξιοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αποτελεί μόνιμη επιδίωξη και στόχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Του Σάκη Μπαλιούκου, Δημάρχου Ανδρίτσαινας Κρεστένων

Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλήττεται τα τελευταία χρόνια, όπως και όλη η κοινωνία αρχικά από την κρίση, μετά από την πανδημία και τελευταία από τον πόλεμο.
Αυτές οι καταστάσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να δυσκολέψει η λειτουργία των φορέων της Τοπικής
Αυτοδιοίκησης, να δυσκολέψει η καθημερινότητα των δημοτών μας με τις αυξήσεις στα είδη διαβίωσης, στο κόστοςενέργει ας κ.ά.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να επεξεργαστεί λύσεις και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται προκειμένου αφενός μεν να μην προβεί σε αύξηση τελών καιεπιβαρ ύνσεων στο δημότη μας, αφετέρου να συνεχίσει να του προσφέρει πράγματα που τον ανακουφίζουν από την υπερβολική
πίεση που καθημερινά δέχεται.
Η αξιοποίηση προγραμμάτων απασχόλησης για τις πιο ευαίσθητες ομάδες δημοτών, νέων, γυναικών
και ατόμων που βρίσκονται στο τέλος του εργασιακού τους βίου αποτελεί μόνιμη επιδίωξη και στόχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η λειτουργία επίσης των προνοιακών δομών για όλες εκείνες τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη
είναι επίσης επιδίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου και όλα τα προγράμματα που «τρέχουν», αποτελούν πρόκληση. Εδώ θα κριθεί η ικανότητα των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ωριμότητα δράσεων, εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και αποτελεσματικότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος