FOLLOW US: facebook twitter

Όργιο αποχαρακτηρισμών στις δασικές εκτάσεις

Ημερομηνία: 02-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Εγκύκλιος του υπουργείου Περιβάλλοντος επιτρέπει την τακτοποίηση αυθαιρέτων ακόμη και με την επίκληση οικοδομικής άδειας που είχε δοθεί πριν από το 1975 από τη Χωροφυλακή!

Ακόμα και οικοδομικές άδειες που έδινε η Χωροφυλακή πριν από το 1975 θα μπορούν να επικαλούνται όσοι ζητούν να τακτοποιήσουν αυθαίρετο χτισμένο μέσα σε δάσος ή να αποχαρακτηρίσουν δασική έκταση, στο πλαίσιο αναμόρφωσης των δασικών χαρτών.

Η χρήση, ως δικαιολογητικού, μιας άδειας οικοδομής που έδιναν οι τοπικοί Σταθμοί Χωροφυλακής πριν από το 1975, προφανώς με καθαρά… οικολογικά κριτήρια, περιλαμβάνεται σε επίσημη εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που εκδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνου Αραβώση.

Η εγκύκλιος αυτή απευθύνεται στις υπηρεσίες που δέχονται τις αιτήσεις από πολίτες μετά τη φαστ τρακ αναμόρφωση των δασικών χαρτών που θέσπισε ο αποκληθείς ως «περιβαλλοντοκτόνος» νόμος 4685/2020 τον περασμένο Μάιο.

Ο νόμος εκείνος διέταξε να ξεκινήσει μια διαδικασία συλλογής αιτήσεων από χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έσπευσαν μέσα στο καλοκαίρι να καταθέσουν δικαιολογητικά και δέχτηκε σκληρή κριτική από δασολόγους, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και περιβαλλοντικές οργανώσεις που κατέθεσαν προσφυγές.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος