FOLLOW US: facebook twitter

Οργή λαού στην Εύβοια : Θα έχετε 40.000 ζωντανούς-νεκρούς

Ημερομηνία: 09-08-2021 | Συντάκτης:

«Σώζονται» οι άνθρωποι και καίγεται η ζωή τους». Αυτή είναι η κραυγή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι προσπαθούν σχεδόν αβοήθητοι να σώσουν τις περιουσίες τους από την ανεξέλεγκτη πύρινη λαίλαπα.


Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, κατεστραμμένες περιουσίες με την φωτιά στην Εύβοια να καίει ανεξέλεγκτη, τις εκκενώσεις οικισμών να είναι συνεχείς και τους κατοίκους ακόμη να απορούν και να κάνουν εκκλήσεις για εναέρια μέσα, που παραμένουν ελλιπέστατα.

Καθώς το πύρινο μέτωπο κατακαίει τα πάντα και φτάνει να απειλεί ακόμη και την Ιστιαία κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση εξακολουθούν να κάνουν εκκλήσεις, εκτοξεύοντας σοβαρά πυρά προς την πολιτεία.

Εν τω μεταξύ το δόγμα «εκκενώστε, εκκενώστε, εκκενώστε» φαίνεται πως έχει πάει περίπατο, πλέον, στην περιοχή, καθώς είναι πολλοί οι κάτοικοι των χωριών που δεν εγκαταλείπουν τις εστίες τους και παλεύουν δραματικά με τις φλόγες με τη συνδρομή των όσων πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών βρίσκονται στα σημεία. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Πευκί, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι από τις φλεγόμενες περιοχές, καθώς όσοι άνδρες είναι ικανοί να παλέψουν με τις φλόγες έχουν παραμείνει στα χωριά τους.

Οι κραυγές αγωνίας τους διαλύουν το κυβερνητικό αφήγημα πως «τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δάση δημιουργούνται ξανά», καθώς χιλιάδες άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι από την κεντρική κυβέρνηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος