FOLLOW US: facebook twitter

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός!»: Οργή από τον εμπορικό κόσμο του νομού που απαιτούν δέσμη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης της αγοράς

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Μαζική η συμμετοχή εμπόρων και επαγγελματικών στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμαλιάδα που οργάνωσε ο Εμπορικό Σύλλογος Ήλιδας

Αντιπροσωπευτική αλλά και μαζική παρά τον φόβο του κορονοϊού, ήταν η χθεσινή συγκέντρωση του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών  της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλου του νομού που πραγματοποιήθηκε χθες στις 4 το απόγευμα στην Αμαλιάδα, στον υπαίθριο χώρο της σκακιέρας στην πλατεία Λαζαράκη , με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας.  Διάχυτη ήταν η οργή των επαγγελματιών για τα  οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που όπως τονίστηκε δεν καλύπτουν ούτε κατ’ ελάχιστο τον εμπορικό κόσμο αφού μετά την εξάπλωση του κορονοϊού  η πτώση του τζίρου όλων των καταστημάτων και των κάθε είδους επιχειρήσεων έπεσε κατακόρυφα, στο 100%. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν ομόφωνα να καταθέσουν σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας να ληφθεί  εδώ και τώρα δέσμη ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης της αγοράς και όχι μέτρα- ασπιρίνες που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Nikos Sapsalis, υπαίθριες δραστηριότητες

Ο πρόεδρος Νίκος Σιαψάλης τόνισε ότι «μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να παλέψουμε την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γιατί από την Δευτέρα δεν θα έχουμε χρήματα να επιβιώσουμε. Η αγορά έχει ερημώσει, έχουμε κατακόρυφη πτώση του τζιρου μας και σε λιγο θα μπουν τα πρώτα λουκέτα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ουσίας και στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ο κ. Σιαψάλης τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος του δήμου Ήλιδας είναι αγανακτισμένος και για μια ακόμα φορά καλείται η αγορά να πληρώσει το «μάρμαρο» της κρίσης που αυτή τη φορά φέρνει ο κοροναϊός ενώ το κράτος είναι ο μεγάλος απών.

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Οι βουλευτές, η περιφερειακή αρχή και οι δήμοι οφείλουν να παρέμβουν και να ζητήσουν από την κυβέρνηση πραγματικά μέτρα στήριξης της αγοράς και αυτό έπρεπε να είχε γίνει χθες, γιατί αύριο θα είναι αργά. Η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Εμείς τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει, περιμένουμε από την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα την αγορά και τις επιχειρήσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις όλων όσων μίλησαν εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας , του Γιάννη  Γεωργακόπουλου και του Φώτη Νικολόπουλου, όπου ο τελευταίος παρουσίασε την δέσμη  οικονομικών και φορολογικών μέτρων  που ζητούν να ληφθούν άμεσα από την κυβέρνηση για όλους τους επαγγελματίες του νομού, τονίζοντας ότι «σήμερα τα μέτρα αυτά είναι απαίτηση, δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο».

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κ. Παναγιωτάρα  επισήμανε ότι πολλά τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους τους και υπάρχουν καταγγελίες σχετικές για μεγάλα σούπερ μαρκετ.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι σήμερα  κιόλας η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει την δεύτερη φάση μέτρων για να ανακουφιστεί η αγορά και ότι οι Ηλείοι βουλευτές θα έπρεπε να έχουν ήδη κινητοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Φωτογραφίες Kristo Hasa

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος, δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος