FOLLOW US: facebook twitter

Οργανώστε την ιδανική βάπτιση

Ημερομηνία: 26-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Μία βάπτιση αποτελεί μια σημαντική στιγμή στη ζωή οποιουδήποτε ατόμου που εισέρχεται στη χριστιανική πίστη. Μια τελετή βάπτισης είναι η τέλεια στιγμή για να καλωσορίσουμε ένα άτομο στη πίστη και να συγκεντρώσουμε τους αγαπημένους μας για να γιορτάσουμε. Επιλέγοντας προσεκτικά μια εκκλησία, τους νονούς κι έναν χώρο δεξίωσης, μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε μία ιδανική βάπτιση, ακόμα και αυτήν την εποχή με λιγότερους ίσως καλεσμένους λόγω των μέτρων covid!

Επιλέγοντας εκκλησία

Αν υπάγεστε σε μία συγκεκριμένη ενορία, τότε όλα είναι έτοιμα. Διαφορετικά θα πρέπει να επιλέξετε μια εκκλησία στην οποία θα οργανωθεί η τελετή. Μπορείτε επίσης να φιλοξενήσετε την βάπτιση σε μια διαφορετική, πιο μεγαλοπρεπή εκκλησία από τη συνηθισμένη. Επισκεφθείτε διαφορετικές τοποθεσίες για να περιορίσετε τις επιλογές σας.

  • Αρχικά, επισκεφθείτε πιθανές τοποθεσίες ή εκκλησίες όπου μπορεί να θέλετε να κάνετε τη βάπτιση σας.
  • Εξετάστε παράγοντες, όπως το στυλ και οι πεποιθήσεις, που σας ταιριάζουν. Ο αριθμός των καλεσμένων σας μπορεί να σας περιορίσει.
  • Βρείτε μια εκκλησία τουλάχιστον μερικούς μήνες νωρίτερα για να μπορέσετε να προγραμματίσετε εγκαίρως την βάπτιση.

Μόλις βρείτε την εκκλησία, προγραμματίστε μια συνάντηση με τον ιερέα. Μπορεί να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για τις απαιτήσεις και τις παραδόσεις.

  • Κάντε μια λίστα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες που έχετε για την βάπτιση. Συζητήστε με τους κληρικούς για να δείτε αν επιτρέπονται στην συγκεκριμένη εκκλησία.
  • Λύστε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε από τη συζήτηση.

Προγραμματίστε τη βάπτιση

Αφού αποφασίσετε το χώρο της βάπτισης σας, προγραμματίστε τη βάπτιση. Εξετάστε τη πιθανότητα να εκτελέσετε τη βάπτιση σε ειδικές ημερομηνίες, όπως το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα. Αυτό μπορεί να κάνει την εκδήλωση πιο ξεχωριστή ή να διευκολύνει τους καλεσμένους εκτός πόλης.

  • Προγραμματίστε την ημερομηνία τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες εκ των προτέρων.
  • Προτείνετε αρκετές διαφορετικές ημερομηνίες, για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε διαθέσιμη την εκκλησία που θέλετε για τη βάπτιση.
  • Συντονίστε ημερομηνίες με τους αγαπημένους σας, αν θέλετε οπωσδήποτε να παρευρεθούν, ειδικά οι νονοί.

Επιλέξτε τους νονούς

Ορισμένες εκκλησίες απαιτούν να επιλέγετε νονούς αρκετά νωρίς. Επιλέξτε έναν νονό από την οικογένεια, τους φίλους ή άλλους αγαπημένους σας.

  • Οι νονοί παρέχουν πνευματική υποστήριξη και φροντίδα σε ένα παιδί.
  • Εξετάστε παράγοντες, όπως οι σχέσεις σας με τους νονούς και την ενδεχόμενη δέσμευσή τους. Οφείλουν να καθοδηγήσουν το παιδί στην πίστη ή ακόμα και να είναι εκεί, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στους γονείς.
  • Έχετε μια backup επιλογή σε νονούς, σε περίπτωση που η πρώτη σας επιλογή ακυρωθεί τελευταία στιγμή.
  • Ρωτήστε τους μελλοντικούς νονούς αν είναι πρόθυμοι να ενεργήσουν ορθά και υπεύθυνα υπό αυτήν την ιδιότητα που τους παραχωρείτε. Σεβαστείτε την απόφαση του ατόμου αν επιλέξει να μην γίνει νονός του παιδιού σας.

Μη γίνεις νονός αν δεν μπορείς να τιμάς τον ρόλο σου

Βάφτιση με… θέμα!

Το να εχει μια βάπτιση θέμα για άλλου ειναι περιττό για άλλους απαραίτητο . Είναι μία ιδέα που αν οργανωθεί σωστα θα μπορέσει να αφήσει μία όμορφη ανάμνηση στους καλεσμένους αλλα κυριώς στο μικρό σας .

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι συγκεκριμένα και απλα και καντε μια λίστα :

  1. Προσκλητήρια(σχεδιο , κειμενο ή ενα αυτοκολητο που θα κλεινει το φακελο )
  2. Μπομπονιέρες (η φαντασια σας ο μονος περιορισμος εδω)
  3. Στολισμός εκκλησίας (κολυμπηθρα – μπαλονια – εξωτερικος στολισμος)
  4. Κουτι με βαπτιστικά (αν θελετε μπορειτε να βαλετε και ενα τιπ στα μαρτυρικα)
  5. Βαπτιστικά παιδιού (χρωμα ή ενα ιδιαιτερο αξεσουαρ) . Ομορφη ιδεα ειναι να παει το παιδι ντυμενο στην εκκλησια με κατι που να δενει.
  6. Χώρος δεξίωσης βάπτισης (ενα tip στο τραπεζι με το θεμα, να ονομασετε τα τραπεζια με κατι σχετικο, να επιλεξετε runner που να “δενει)
  7. Γλυκο μετα την βαπτιση

Η επιλογή του θέματος βάπτισης

Η επιλογή του θέματος για την βάπτιση είναι το 1ο που θα σας προβληματισει. Εμεις θα σας δώσουμε κάποιες προτάσεις και καποιες ιδέες.

Αρχικα θα πρέπει να δείτε αν υπάρχει ήδη θεμα βάπτισης και ταλαιπωρηστε άδικα.

  1. Το φύλο του παιδιού ειναι συνήθως το πρώτο που θα σας κατευθύνει ως προς την επιλογή του θέματος για την βάπτιση.
  2. Έπειτα σκεφτείτε μήπως το όνομα του παιδιού μπορεί να γίνει το κύριο θεμα. Πχ. Μαργαρίτα, Άγγελος, Λεμονια κλπ
  3. Μήπως εχει κάποιο αγαπημενο παραμυθί ; Πχ. Χιονατη, ασχημοπαπο, κοκκινοσκουφιτσα κλπ
  4. Μηπως κάποιο αγαπημένο τραγουδί;
  5. Η λατρεια του μπαμπα προς κάποια ομάδα ή το επαγγελμα του είναι ενα θέμα που επιλέγουν πολλοί για τα αγοράκια
  6. Μήπως είστε απο κάποιο νησί ή θα θέλατε να γίνει θέμα βάπτισης σχετικό με την καταγωγή του;

Μπουφές βάφτισης έξω από το προαύλιο του Ναού

Μια οικονομική αλλα και ευκολη πρόταση ειναι ο μπουφές έξω απο την εκκλησία, που μπορεί είτε να προηγηθεί του γλεντιού είτε να περιοριστείτε μόνο σε αυτόν αν δεν έχετε αποφασίσει να οργανώσετε κάτι στην συνέχεια.

  1. Το πρωτο που πρεπει να κανετε ειναι να βρείτε την εκκλησια που θα μπορουσε να φιλοξενησει εναν μπουφε απο αποψη περιβαλλοντα χωρου.
  2. Επικοινωνηστε με τον παπα σχετικα με το τι επιτρέπετε και τι οχι οσον αφορα τον στολισμο. Υπαρχουν παπαδες που δεν δεχονται καν να στολισετε την κολυπηθρα.
  3. Συζητηστε μαζι τους αν δεχονται να κανετε τον μπουφε στον προαυλιο χωρο γιατι και σε αυτο μπορει να αντιμετωπισετε καποιο θεμα.
  4. Προτιμηστε να εχει καποιο μερος σκιερο σε περιπτωση που η βαπτιση θα ειναι μεσημερι.Αν δεν υπαρχει κατι διαθέσιμο μπορειτε να ενοικιασετε τεντες. Συζητηστε το με τους οργανωτες του μπουφε (catering)
  5. Φροντίστε να κλείσετε την εκκλησία για το τελευταιο μυστηριο το μεσημερι ή το βραδυ. Αν υπαρχει αλλος μετα δεν θα μπορειτε να κανετε μπουφε οπως καταλαβαινετε.
  6. Αν υπαρχει παιδικη χαρα διπλα στον χωρο της εκκλησιας θα ηταν ιδανικο για τους μικρους καλεσμενους.

Τραπέζι βάφτισης σε χώρο εστίασης ή Κτήμα

Οι πιο πολλοί γονείς, ωστόσο επιλέγουν μετά την τελετή φαγητό και γλέντι σε κατάστημα εστίασης ή σε κτήμα. Φροντίστε να συντονίσετε τον στολισμό του χώρου και των τραπεζιών, να έχετε λίστα καλεσμένων, να επιλέξετε το θέμα που θα θέλατε να εχει η βάφτιση και επίσης να δώσετε μια διέξοδο στα παιδιά των καλεσμένων σας να διασκεδάσουν, είτε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είτε με δημιουργικά ή ψυχαγωγικά παιχνίδια και όλα θα είναι τέλεια!!

Πηγή: e-prosklitirio.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος