FOLLOW US: facebook twitter

Ώρες αγωνίας για τον 8χρονο Ηλείο με Καwasaki-like

Ημερομηνία: 08-12-2020 | Συντάκτης:
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου

Ώρες αγωνίας βιώνουν οι γονείς του 8χρονου παιδιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το παιδί προσβλήθηκε στο παρελθόν από κορονοϊό, ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή και οι γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή T-Liveτης Τατιάνα Στεφανίδου που έκανε πρεμιέρα στον Alpha για την πορεία της υγείας του μικρού: «Το παιδί μου είναι σε σοβαρή κατάσταση και παλεύει. Ο κορονοϊός, παρότι το παιδί ήταν ασυμπτωματικό, του αναστάτωσε το ανοσοποιητικό του σύστημα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μία νόσος που λέγεται Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αλλά οι γιατροί δεν είναι 100% σίγουροι. Μας είπαν ότι μπορεί να είναι το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Συγκρατημένη αισιοδοξία, μου είπαν οι γιατροί».

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, δήλωσε ότι το παιδί είχε πάρα πολλά αντισώματα για τον κορονοϊό, κάτι που ονομάζεται πολυσυστηματικόφλεγμονώνδες σύνδρομο.

«Είναι σαν μια υπέρμετρη απάντηση του ανοσοποιητικού απέναντι στον ιό. Έχουν περιγραφεί 130 περιστατικά με θετικά αντισώματα για τον κορονοϊό. Το παιδί μπήκε στη Μονάδα την Παρασκευή πέντε ημέρες μετά τη νοσηλεία του στην Παιδιατρική και αφού είχε πάρει όλη την αγωγή, διότι είχε ουσιαστικά συμμετοχή του καρδιαγγειακού, για να είναι πιο ασφαλές. Παίρνει όλη την αγωγή από τα πρωτόκολλα και σήμερα (σ.σ. χθες είναι πολύ βελτιωμένο», είπε και πρόσθεσε ότι αυτό λέγεται Kawasakilike σύνδρομο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα συμπτώματα που συνήθως προκαλούνται.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες. Ο 8χρονος νόσησε και παρουσίασε ήπια συμπτώματα κορονοϊού, όμως στη συνέχεια εμφάνισε θέμα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Η οικογένεια του 8χρονου είχε εκτεθεί στον κορονοϊό τον περασμένο μήνα. Ο 8χρονος αρχικά δεν εμφάνισε συμπτώματα, ενώ τα τεστ, στα οποία υποβλήθηκε, ήταν αρνητικά. Ωστόσο, αργότερα όταν εμφάνισε ήπια συμπτώματα και παρά τα αρνητικά τεστ οι γονείς του αποφάσισαν να μεταφέρουν το 8χρονο στο νοσοκομείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος