FOLLOW US: facebook twitter

Ορεινή επαρχία Ολυμπίας: Κέρδισαν τη μάχη με το χιόνι δήμοι και περιφέρεια

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Πολύ καλή η συνεργασία Δήμων – Περιφέρειας – Εθελοντών – 60εκ το χιόνι στο Στόμιο Φιγαλείας

 

Πάνω από 12 μηχανήματα έργων και εκχιονιστικά των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ζαχάρως – Φιγαλείας, Οιχαλίας Μεσσηνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καθώς και Εθελοντών από το απόγευμα της Παρασκευής έως και την Κυριακή το πρωί στάθηκαν απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας με μεγάλες ποσότητες χιονιού και είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό αρκετών χωριών της περιοχής έως και το απόγευμα του Σαββάτου.

Έξι συνεργεία εκχιονισμού ξεκίνησαν λοιπόν ξημερώματα Σαββάτου παρά τις πολικές θερμοκρασίες που έφταναν στα ορεινά τους -5 αλλά και τις πολύ μεγάλες ποσότητες χιονιού που έπεσαν στη περιοχή(Στόμιο Φιγαλείας 60εκ), των αποχιονισμό κεντρικών δρόμων τα οποία παρατάχθηκαν στα σημεία:

1. Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Κρυονέρι – Πετράλωνα – Στόμιο – Περιβόλια – Φιγαλία – Δραγώγι

2. Ανδρίτσαινα – Κουφόπουλο – Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Δραγώγι

3. Ανδρίτσαινα – Θεισόα – Όρια Νομού Ηλείας προς Μεγαλόπολη

4. Ανδρίτσαινα – Αμυγδαλιές – Καλλιθέα

5. Ναός Επικούριου Απόλλωνα – Σκληρού – Αμπελιώνα – Πέτρα – Νέδα – Άγιος Σώστης

6. Φιγαλία – Πλατάνια – Αυλώνα

Από την πρώτη ώρα της χιονόπτωσης (απόγευμα Παρασκευής) έως και τον καθαρισμό του τελευταίου οικισμού (απόγευμα Κυριακής) βρέθηκαν δίπλα στα συνεργεία για τον καλύτερο συντονισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και μέλος της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Ηλείας Κώστας Μητρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ανδρίτσαινας Μίλτος Γεωργακόπουλος, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας Δημήτρης Κόσσυφας και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας των Δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας, με αποτέλεσμα τον πολύ καλό συντονισμό που σκοπό είχε φυσικά να ανοίξουν γρήγορα όλοι οι δρόμοι και όλα τα χωριά στις Δ.Ε Ανδρίτσαινας – Αλιφείρας – Φιγαλείας και Είρας Μεσσηνίας.

Υπήρχαν όμως και αυτοί που έβαλαν τα δικά τους μηχανήματα με σκοπό να βοηθήσουν το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων όπως στη Τ.Κ Πετραλώνων Φιγαλείας και αξίζουν συγχαρητήρια. Ο εκχιονισμός όπως αναφέραμε ξεκίνησε Σάββατο πολύ πρωί και ώρα 5:30 και ολοκληρώθηκε απόγευμα 18:00 με το Κρυονέρι Φιγαλείας να είναι το τελευταίο χωριό που έγινε καθαρισμός. Οι δρόμοι σε όλη την Επαρχία Ολυμπίας είναι ανοιχτοί ενώ για λόγους ασφαλείας σε μερικά σημεία επικρατεί ολικός παγετός και ίσως είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πηγή: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24@Facebook


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος