FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα Κυπέλλου: Τζάμπολ στο Final Four της Κρήτης

Ημερομηνία: 18-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι δύο ημιτελικοί ανοίγουν σήμερα (18/2) το πρόγραμμα του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ Ανδρών, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να έχουν τον πρώτο λόγο κόντρα σε Προμηθέα (17:00) και ΑΕΚ (20:00) αντίστοιχα.

Έπειτα από 18 χρόνια η μορφή του Final Four επέστρεψε στην τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ Ανδρών και έφθασε η ώρα, που οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν στο παρκέ το πολυπόθητο τρόπαιο.

Προμηθέας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται στη μάχη για το Κύπελλο στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης και την Κυριακή (20/2) το απόγευμα θα γνωρίζουμε ποια από τις τέσσερις ομάδες θα κατακτήσει τον τίτλο.

Αυτό όμως φαντάζει πολύ μακρινό, ακόμη και τώρα, για τον θεσμό των εκπλήξεων, με το νέο φορμάτ, που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αίγλη στη διοργάνωση, που δείχνει πλέον να εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις της εποχής.

Η αρχή στο Final Four του Κυπέλλου γίνεται σήμερα (18/2) με τους δύο ημιτελικούς του τουρνουά, που θα κρίνουν και το ποιοι θα γίνουν κάτοχοι των δύο εισιτηρίων για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι διασταυρώνουν τα ξίφη τους ο Προμηθέας με τον Παναθηναϊκό (17:00, ΕΡΤ3), δηλαδή οι δύο περσινοί φιναλίστ, σε μία αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί, που δεν είναι άλλο από τον πολυνίκη του θεσμού.

Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα, που θα τους φέρει μια ανάσα από το 21ο Κύπελλο της ιστορίας τους και στην προσπάθεια αυτή, προς ακόμη μία διάκριση, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» παραμένει εκτός δράσης μετά την επέμβασή του στο ιγμόρειο και μάλιστα ταξίδεψε μόνος του με το καράβι για την Κρήτη, προκειμένου να είναι δίπλα στην ομάδα του.

Στην αντίπερα όχθη, ο τυπικά γηπεδούχος στον πρώτο ημιτελικό, Προμηθέας, χτυπήθηκε σε μία άσχημη συγκυρία από τον κορωνοϊό. Οι Πατρινοί αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η αναμέτρησή τους με τον ΠΑΟΚ για την Stoiximan Basket League, ενώ όπως είπε ο Ηλίας Ζούρος, εκτός Final Four βρίσκονται οι Τζεράι Γκραντ και Νίκος Γκίκας.

Στον δεύτερο ημιτελικό κοντράρονται η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (20:00, ΕΡΤ3), ένα ζευγάρι που μας χάρισε τον συναρπαστικό τελικό του 2018 για την ίδια διοργάνωση και στο ίδιο γήπεδο, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου η «Ένωση» βρέθηκε να κερδίζει με 16 πόντους, αλλά οι Πειραιώτες έφθασαν στην ανατροπή.

Το Κύπελλο για την ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για να μπει ένα θετικό πρόσημο σε μία σεζόν, που έχουν συμβεί πάρα πολλά. Τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Στέφανο Δέδα παραμένουν αρκετά και σημαντικά, αν και στην αρχή της εβδομάδας ανακοινώθηκε η επιστροφή του Κιθ Λάνγκφορντ στην ομάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν στη διάθεσή τους σταθερά το τελευταίο διάστημα τους Νίκο Παππά και Μπράιαν Ανγκόλα, ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Άντι Ράουτινς.

Για τον Ολυμπιακό η διοργάνωση του Final Four του Κυπέλλου μπορεί να αποτελέσει την επιστροφή στους τίτλους έπειτα από 5,5 περίπου χρόνια, καθώς το πρωτάθλημα του 2016 ήταν το τελευταίο τρόπαιο, μέχρι στιγμής, για τους Πειραιώτες. Με οδηγό την εξαιρετική πορεία στην Euroleague την τρέχουσα σεζόν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να ρίξει πλέον το βάρος στην κατάκτηση του Κυπέλλου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της για φέτος και το σημαντικό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να υπολογίζουν ξανά στον Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημά του στη μέση.


sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος