FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα κρίσης για το Παρά Θίν’ Αλός

Ημερομηνία: 12-05-2022 | Συντάκτης:

-Προχωρά η ανασύσταση του φακέλου οικοδομικής άδειας, στις 20/5 η εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με αγωνία περιμένει ο δήμος Ζαχάρως στις 20 Μαΐου την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το τουριστικό περίπτερο Παρά Θίν’ Αλός από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών και την αναστολή εργασιών, κατ΄επίκληση διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό, αφού θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν το κτίριο θα επαναλειτουργήσει ή θα παραμείνει κουφάρι για αρκετό καιρό ακόμα.
Η θετική εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, είναι πως η δημοτική αρχή έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος αν οι δικαστικές εξελίξεις επιτρέψουν να επαναχρησιμοποιηθεί το κτίσμα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ανασύστασης του φακέλου του Παρά Θίν’ Αλός, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Το τελευταίο διάστημα, ερεύνησαν διεξοδικά τα παλιά δημοτικά αρχεία και, αφού βρήκαν έγγραφα από το 1974, ενημέρωσαν την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ότι υπάρχει βεβαίωση της Υπηρεσίας Δόμησης, καθώς και σχέδια (όψεις-κάτοψη) με τίτλο «Τουριστικό Περίπτερον Παραλίας ∆ήµου Ζαχάρως» της ΤΥ∆Κ Ν. Ηλείας µε ηµεροµηνία 24-10-1974, που ουσιαστικά αποδεικνύουν τη νομιμότητα του κτίσματος.
Για τον λόγο αυτό, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΤΑΔ αποφασίστηκε η ολική ανασύσταση του φακέλου της Οικοδοµικής άδειας του τουριστικού περιπτέρου, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τοπογραφικό, ∆ιάγραµµα Κάλυψης, Τοµή και Κατόψεις. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες βρέθηκα στη Ζαχάρω δύο μηχανικοί της ΕΤΑΔ, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά από τον δήμο.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, οι υπηρεσίες του δήμου βρήκαν υλικό που επιβεβαιώνει ότι το Παρά Θίν΄Αλός έχει χτιστεί νομίμως και για αυτό προχωρά στην ανασύσταση του φακέλου.

«Είναι σε εξέλιξη η ανασύσταση του φακέλου του Παρά Θίν’Αλός, σε συνεννόηση με την ΕΤΑΔ, προκειμένου να γίνει σεβαστή η θέση του δήμου Ζαχάρως ότι υφίσταται οικοδομική άδεια. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος