FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα για σχολικά!

Ημερομηνία: 13-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
Ρεπορτάζ: Ηρώ Ρήγα

Τα σχολεία μόλις άνοιξαν και μαζί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- που και φέτος θα είναι δύσκολη λόγω covid- αρχίζει και η αναζήτηση των σχολικών ειδών. Σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια και μολύβια αλλά και σχολικά βοηθήματα και βιβλία ξένων γλωσσών είναι μερικά από τα απαραίτητα εφόδια κάθε μαθητή και σίγουρα στην αγορά της πόλης κάθε ένας μπορεί να βρει ότι ακριβώς ζητά.

Οι τιμές, στα περισσότερα καταστήματα έχουν διατηρηθεί ίδιες με πέρυσι, η παγκόσμια όμως αύξηση των τιμών, από τα ναύλα στα κοντέινερ μεταφοράς, που από 3.000 ευρώ έχει αγγίξει τις 12.000 ευρώ, θα «φέρει» σύντομα ανατιμήσεις στην αγορά και σίγουρα «πονοκέφαλο» στους γονείς που θα κληθούν τους επομένους μήνες να πληρώσουν πολλά περισσότερα ευρώ για τα αναγκαία συμπληρωματικά σχολικά είδη που θα χρειαστούν.

Τα καταστήματα του Πύργου, είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, προσφέροντας τους, ποιοτικά σχολικά και τιμές για όλες τις… τσέπες. Μια βόλτα σε αυτά, σίγουρα θα σας πείσει!

Διονύσης Τραμπαδώρος – Βιβλιοπωλείο Τραμπαδώρος

Η κίνηση ήταν υποτονική μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει γενικά την εικόνα της αγοράς. Υπάρχουν ανατιμήσεις στα είδη που οφείλονται στην αύξηση του μεταφορικού κόστους. Αναμένουμε την έναρξη των σχολείων για να κορυφωθεί. Στο κατάστημά μας θα βρείτε σχολικά, γραφική ύλη, βιβλία, είδη ζωγραφικής, κά. Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Σωτήρης Κορκολής – Βιβλιοπωλείο Κορκολής

Η κίνηση ξεκίνησε δειλά δειλά την περασμένη εβδομάδα και κορυφώνεται αυτή. Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Στα καταστήματά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε τσάντες και σχολικά είδη, για όλα τα βαλάντια. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

Χρύσα Ασημακοπούλου – Φάρος

Με την ελπίδα η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά και τα παιδιά να μη λείψουν από τις τάξεις τους, ξεκινήσαμε την περασμένη εβδομάδα την πώληση των σχολικών ειδών. Όπως κάθε χρόνο τις πρώτες μέρες γίνεται έρευνα αγοράς, όμως πλέον έχει ξεκινήσει η αγορά της σχολικής τσάντας και των αναλώσιμων ειδών. Στο κατάστημά μας, έχοντας εμπειρία χρόνων στην πώληση τσάντας, συμβουλεύουμε πάντα τον ενδιαφερόμενο για την αγορά κατάλληλων για ηλικία τσάντα και σε αυτό βοηθά η συνεργασία με καλές και επώνυμες εταιρείες. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, με υγεία!

Νίκος Ζήρος – Lexis

Η κίνηση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα κι αναμένεται κορύφωση με το άνοιγμα των σχολείων και τις επόμενες 4 μέρες. Οι τιμές στο κατάστημά μας παραμένουν οι ίδιες, παρά τις ανατιμήσεις λόγω αυξήσεων στα μεταφορικά. Είμαστε έτοιμοι και χωρίς ελλείψεις. Ελπίζω η φετινή χρονιά να διεξαχθεί ομαλά!

Φώφη Κολόσακα – Παιχνιδόκοσμος

Η αγορά για σχολική τσάντα έχει ξεκινήσει από αρχές Αυγούστου, ιδίως από νονούς. Υπάρχουν μικρές αυξήσεις, αλλά έχουμε κρατήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα. Έχουμε μεγάλη ποικιλία σε τσάντες και τις καλύτερες τιμές στα σχολικά! Οι μαθητές δημοτικού χρειάζονται τσάντα-τρόλει, τα αγόρια προτιμούν τους ήρωες ενώ τα κορίτσια Barbie και frozen.. Καλή σχολική χρονιά εύχομαι σε όλα τα παιδιά! Μακάρι το μάθημα να γίνει δια ζώσης!

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Πού όμως βρίσκονται οι τιμές στα σχολικά είδη; Μια γρήγορη έρευνα δείχνει ότι κανείς μπορεί να βρει, ότι χρειάζεται, με όσα μπορεί να διαθέσει.

Ενδεικτικά:

– Μια σχολική τσάντα  ξεκινά από 5 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 80 ευρώ, ανάλογα με την μάρκα.

– Τα στιλό φυσικά ποικίλουν, ανάλογα με την συσκευασία και την μάρκα. Ενδεικτικά, ένα πακέτο με 6 στιλό μπορεί να φτάσει και τα 11 ευρώ ενώ οι απλοί ξεκινούν από τα 50 λεπτά.

– Στις ξύστρες, βρίσκει κανείς από 20 λεπτά με την ακριβότερη που μπορεί να βρει κάποιος να φτάνει στα 14 ευρώ!

-Κάπως έτσι διαμορφώνεται και η κατάσταση στις γόμες καθώς γόμα με καρτούν πάνω της, μπορεί να φτάσει στα 6 ευρώ!

– Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση στα τετράδια. Το απλό τετράδιο ξεκινά από τα 36 λεπτά και φυσικά οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το είδος. Τα πιο ακριβά μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 10 ευρώ…

-«Αλμυροί» είναι και οι μαρκαδόροι, μιας και μπορούν να φτάσουν στα 13 ευρώ.

– Τέλος, στις κασετίνες, οι τιμές ξεκινούν από τα 3 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 30!

*Οι τιμές είναι ενδεικτικές και φυσικά μπορούν να διαφοροποιούνται σε κάθε κατάστημα.

Βιβλιοπωλείο Τραμπαδώρος

Βιβλιοπωλείο Κορκολής

Lexis

Παιχνιδόκοσμος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος