FOLLOW US: facebook twitter

«Ονειροδρόμιο»: Με νέα τμήματα ενηλίκων

Ημερομηνία: 18-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το «Ονειροδρόμιο» λαμβάνοντας υπ’οψιν του την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, με τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε σφαίρα της ανθρώπινης ζωής, ξεκινάει φέτος μια ομαδική  προσπάθεια Γνώσης – Καρδιάς – Αρμονίας – Φαντασίας και Δημιουργικότητας, με μοναδικό  στόχο η οικογένεια, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι “ξεχωριστοί” ενήλικες να έρθουν σε επαφή με τον αυθεντικό εαυτό τους, να αποκτήσουν περισσότερη επίγνωση και να βαδίσουν επάνω σε νέους δρόμους αφύπνισης, αντικρίζοντας καινούριους ορίζοντες και βιώνοντας την Ομόνοια, την Ειρήνη και την Συντροφικότητα.

Οpen Day

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα open day για ενημέρωση για τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν από 7 Οκτώβρη.

Στο «Ονειροδρόμιο» επαναλειτουργούν τα εξής τμήματα:

Θεατροπαιχνιδίσματα (4-5 ετών)

Αυλαία, φώτα, πάμε (6-8 ετών & 9-12 ετών)

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Νέα Τμήματα

Ομάδα εφήβων ARTιβιστές (εφηβικό τμήμα από 13 ετών)

Το Ονειροδρόμιο καλεί τους εφήβους σε μια ανοιχτή πλατφόρμα έκφρασης, όπου θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από καινοτόμες μεθόδους, πειραματικού και ερευνητικού θεάτρου αλλά και με τη συνδρομή της θετικής ψυχολογίας να εκφραστούν χωρίς λογοκρισία, να δοκιμάσουν τις αντοχές και τα όρια της φαντασίας τους, να ξεδιπλώσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να δομήσουν εκ νέου την ταυτότητα τους πέρα από στερεότυπα και κίβδηλους ρόλους. Ελάτε να επιχειρήσουμε μαζί ένα ταξίδι στην έμφυτη θεατρικότητά μας, ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια αισθητικής απόλαυσης και ξεχασμένους δίαυλους επικοινωνίας.

Εμψυχώτριες: Πετροπούλου Βίκυ – Θεατρολόγος, Κοινωνική Λειτουργός – Ολιβέρα Μ. Τζανέτου – Ψυχολόγος

Ομάδα γυναικών στο Ονειροδρόμιο 2019-2020

«Εκπληρώνοντας τα όνειρά μας»

Αυτή η ομάδα απευθύνεται στις γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να προσφέρουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους, να χαλαρώσουν και να μπουν σε μια παρέα γυναικών όπου δεν υπάρχει κριτική και σύγκριση. Υπάρχει αναγνώριση και αποδοχή, χαλάρωση και ομορφιά.

Μαθαίνουμε πώς να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας μεθόδους και τεχνικές από την επιστήμη της θετικής ψυχολογίας, πώς να είμαστε πιο χαρούμενες και πιο εκπληρωμένες.

Στα εργαστήριά μας, μας συνοδεύει: η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, η καλλιτεχνική έκφραση και  γλυκιά θηλυκή ενέργεια.

Συντονίστρια της ομάδας: Ολιβέρα Τζανέτου, Ψυχολόγος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979692885

Η εικόνα ίσως περιέχει: 18 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, γάμος

Έξυπνες μαμάδες, ισορροπημένα παιδιά, χαρούμενες υγιείς οικογένειες

Δώδεκα ωριαίες συναντήσεις, για νέους γονείς, μέλλουσες μανούλες που  θέλουν να “δράσουν” και να υποστηρίξουν δυναμικά το ξεδίπλωμα των ατομικών δυνατοτήτων και ικανοτήτων τον μικρών τους θησαυρών και σε όσους ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με βρέφη. Στις συναντήσεις μας θα ασχοληθούμε με:

-τις τέσσερις λεπτοφυείς ατμόσφαιρες (Αγάπη, Κατανόηση, Υπομονή και Διευθυνόμενη δράση).

-Τις τέσσερις Αρμονίες

-τις τέσσερις ιδιότητες του γονιού.

Ομάδα Ενεργειακής Θεραπευτικής

Αφορά άτομα άνω των 18 ετών. Στόχος η απόκτηση γνώσεων στις ενεργειακές θεραπείες.

Θα παραδοθούν σεμινάρια:

Παραδοσιακού Ρέϊκι – Ουσούι

Αγιουρβεδικού μασάζ σώματος και κεφαλής

καθώς και Βιωματικά μονοήμερα σεμινάρια ποικίλων Συν-δημιουργικών θεμάτων.

Ομάδα Διαλογισμού

Απόκτηση ελέγχου του Νού μέσω του οραματισμού. ” Το σύμπαν δεν πρέπει να περιοριστεί από τα όρια της κατανόησής μας……..αλλά η κατανόησή μας πρέπει να επεκταθεί και να αυξηθεί ώστε να συμπεριλαβει την εικόνα του σύμπαντος καθώς ανακαλύπτεται”. Francis Bacon.

Αποσυμβολισμός των Δώδεκα Άθλων του Ηρακλή και ο Ζωδιακός Τροχός

Δώδεκα εισαγωγικές, 2ωρες συναντήσεις κάθε 15 μέρες, για άτομα άνω των 18 ετών. Ένα απαλό άγγιγμα στο θέμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κάθε ένας από εμάς ανεξαρτήτως του ζωδίου που ανήκει. Μία πνευματική προσέγγιση στην αστρολογία. Στην ομάδα συμπεριλαμάνεται και διαλογισμός πανσελήνου.

Τις παραπάνω ομάδες συντονίζει: Πατσουράτη Βασιλική – Εσωτερική Θεραπεύτρια, Δασκάλα Ενεργειακών θεραπειών

Υπεύθυνη των θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι η Βίκυ Πετροπούλου, Θεατρολόγος-Θεατροπαιδαγωγός – Αριστούχος του Πανεπιστημίου Πατρών, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού – Απόφοιτος του «Θέατρο της Ημέρας» με δάσκαλο τον Λάκη Κουρεντζή, Κοινωνική Λειτουργός με εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και κάτοχος διπλώματος με Άριστα στην Δραματοθεραπεία.

Εγγραφές: από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες: 18:30-20:30

Πληροφορίες στα τηλ.: 26210-26372, 6981044266

Παπαφλέσσα 33, Πύργος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος