FOLLOW US: facebook twitter

Ονειροδρόμιο: «Με φαντασία και όνειρο»

Ημερομηνία: 20-09-2022 | Συντάκτης:

Το Oνειροδρόμιο σας υποδέχεται για μία ακόμη χρονιά με νέα ολοκληρωμένα προγράμματα θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικής έκφρασης, εμπλουτισμένα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού.

Τα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι θα προσεγγίσουν διαθεματικά πολλές μορφές τέχνης: μυθολογία, λογοτεχνία, ποίηση, εικαστικό ρυθμό, μουσική έχοντας την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική της φαντασία να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και τον μαγικό κόσμο που κρύβεται μέσα τους, βασισμένο στην αρχή της ομαδοσυνεργατικής, βιωματικής μάθησης το θεατρικό παιχνίδι υλοποιώντας τεχνικές όπως αφήγηση, παραμύθι, παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα, δραματοποίηση κλπ. Επίσης αφυπνίζει και καλλιεργεί τις νοητικές, συναισθηματικές και καλλιτεχνικές δεξιότητες του παιδιού, επιτυγχάνοντας την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Τα παιδιά ξετυλίγοντας το κουβάρι της φαντασίας θα ανακαλύψουν πολλές διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς τους, θα μυηθούν στη μαγεία της ομάδας, στη χαρά της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Θα καλλιεργήσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη μαθαίνοντας να αποδέχονται τον εαυτό τους και τους άλλους, θα δυναμώσουν την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή τους. Και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο ελευθερίας, έμπνευσής και αποδοχής της μοναδικότητας τους.

Το Ονειροδρόμιο σας περιμένει στα μαγικά μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, να εκφραστούμε, να αλληλεπιδράσουμε, να φανταστούμε, να αυτοσχεδιάσουμε, να μοιραστούμε, να μάθουμε να αποδεχτούμε και να αλλάξουμε, ομορφαίνοντας τον κόσμο μέσα μας και γύρω μας!

Λειτουργούν τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας από 5 ετών και σχολικής ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

*ΝΕΟ ΤΜΉΜΑ

“Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες”

Ένα πρόγραμμα με προσαρμοσμένες δραστηριότητες ώστε να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες με στόχο την ενίσχυση των επικοινωνιακών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων. Μέσα σε ολιγομελείς ομάδες, σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο και με έναν ευχάριστο, διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά θα εξασκηθούν σε ποικίλους κοινωνικούς ρόλους, θα αλληλεπιδράσουν μέσα στην ομάδα μαθαίνοντας όριά τους αλλά και τη χαρά της συνεργασίας. Θα εξασκηθούν στον αυτοέλεγχο της διασπαστικής συμπεριφοράς Θα μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος και την ματαίωση, θα ενδυναμώσουν τα δυνατά του σημεία ενισχύοντας την αυτοεικόνα και την αυτοπεποίθησή τους, θα κατανοήσουν και θα αγαπήσουν τον εαυτό τους.

*ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

1) “Μουσικοκινητικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση και στην τέχνη”

Σεμιναριακός κύκλος τεσσάρων συναντήσεων με την Ολυμπία Αγαλιανού (μέλος Ε.Ε.Π., Τ.Ε.Α.Π.Η., εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & διδάσκουσα “διδακτικής κίνησης και μουσικής”).

2) “Κύκλος γυναικών” με την ψυχολόγο Ολιβέρα Τζανέτου

Στον “κύκλο γυναικών” καλούνται γυναίκες κάθε ηλικίας, γυναίκες που θέλουν μέσα από την ομάδα να ασχοληθούν με την αυτογνωσία, την έκφραση της θηλυκής φύσης και της δημιουργικότητάς τους.

Σας περιμένουμε για εγγραφές και για να σας ενημερώσουμε για τα καινούργια μας προγράμματα, στο Oνειροδρόμιο, κάθε απόγευμα από Τρίτη έως Παρασκευή 6:30 με 8:00 μ.μ.

Ονειροδρόμιο / Παπαφλέσσα 33

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Βίκυ Πετροπούλου 698 104 42 66


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος